Terug naar overzicht

Pijnbestrijding thuis

Iedereen heeft weleens pijn. Vaak gaat pijn vanzelf over, maar soms wordt de pijn chronisch. Dat wil zeggen dat de pijn lang aanhoudt en uw kind belemmert bij het doen van de dagelijkse dingen. Denk bij pijn bijvoorbeeld aan rugpijn, nekpijn, hoofdpijn, pijn door kanker of chronische pijn (bijvoorbeeld) na een operatie. Een pijnbehandeling kan nodig zijn om de pijn te bestrijden. Toediening van de medicatie kan op verschillende manieren plaatsvinden. Bijvoorbeeld door middel van een injectie, een infuus of een daarvoor speciaal aangelegd infuus in de rug. Het is fijn om te weten dat uw kind hiervoor niet altijd naar het ziekenhuis hoeft. Behandelingen voor pijnbestrijding kunnen ook thuis worden gegeven.   

Pijnbestrijding thuis

ExpertCare biedt pijnbestrijding aan kinderen thuis. De verpleegkundige komt dus gewoon bij u thuis. Het voordeel van thuis behandeld worden, is dat uw kind ondanks pijn en pijnbestrijding een zo normaal mogelijk leven kan leiden. Heeft u vragen, of andere wensen of behoeften? Onze verpleegkundigen staan voor u klaar en proberen altijd om uw  wensen en die van uw kind mogelijk te maken.

Altijd in contact met de behandelend arts

Over de behandeling heeft de verpleegkundige van ExpertCare vooraf contact met de behandelend arts in het ziekenhuis of de huisarts. Als duidelijk is waar de pijn vandaan komt en hoe de pijn bestreden kan worden, starten wij in overleg met de behandelend arts met de behandeling bij uw kind thuis. Als het nodig is, nemen wij tijdens de behandeling opnieuw contact op met de behandelend arts. In het zorgleefplan houden wij bij of de behandeling voldoende helpt.

Kosten en aanmelden

Bent u geen verwijzer? En wilt u thuisverpleging aanvragen bij ExpertCare voor u of voor uw kind? Dan kunt het aanvraagformulier invullen onder de knop 'zorg regelen'. Als u vragen heeft over het aanmelden, kunt u contact met ons opnemen. Samen bespreken wij wat de mogelijkheden zijn. Meer informatie over de kosten vindt u op de pagina 'kosten'.

Hoe kan ik me aanmelden?

We leggen in 3 simpele stappen uit hoe het aanmelden werkt.

1.

Aanvragen

U bespreekt met de behandelend arts in het ziekenhuis of uw kind in aanmerking komt voor pijnbestrijding thuis. Is dat het geval? Dan vult u of de verpleegkundige het aanvraagformulier in onder de knop 'zorg regelen'.

2.

Zorgleefplan

Het is belangrijk dat iedereen zich prettig voelt bij de zorg. Daarom maakt ExpertCare samen met u en het gezin een zorgplan waarin alle hulpvragen en persoonlijke wensen worden meegenomen.

3.

Intakegesprek wijkteam

Tijdens onze eerste afspraak hebben wij een intakegesprek met u. Hierin vragen wij naar de wensen en behoefte van uw en het gezin. U krijgt daarna een map met alle informatie.

"Want, al ben je 7 jaar, zelf "de touwtjes in handen houden" is toch wel erg belangrijk!" Kinderverpleegkundige Hillegonde van Twillert Lees meer

Direct zorg regelen

Regel de zorg direct of vraag advies of hulp bij het aanvragen van thuisverpleging voor kinderen.

Zorg regelen Een vraag stellen