Terug naar overzicht

Opleiding Regie-wijkverpleegkundige

De thuiswonende cliënt van nu en de toekomst heeft steeds meer en complexe zorg nodig. Zo neemt het aantal ouderen met multimorbiditeit toe en is er ook steeds meer vraag naar ziekenhuisverplaatste zorg. Dit levert een complexe, domeinoverstijgende en medisch technische zorgvraag op. Wil jij kunnen inspelen op toekomstgerichte zorg? Ontwikkel je dan tot regie- wijkverpleegkundige op hbo-niveau bij ons op de Academy. Deze opleiding is ingeschaald op NLQF niveau 6.

Met de opleiding Regie-wijkverpleegkundige kun je je kennis als wijkverpleegkundige naar een hoger niveau brengen. Na het behalen van de opleiding Regie-wijkverpleegkundige heb je jezelf ontwikkeld tot hbo-niveau en ben je in staat om complexe zorg te leveren aan verschillende cliënt categorieën. Je leert zelfstandig indiceren en zorgplannen maken en je krijgt les in verpleegkundig leiderschap en e-health. Daarnaast kun jij het zelfmanagement en de zelfredzaamheid van je cliënt en zijn systeem versterken.

Wat leer je tijdens de opleiding Regie-wijkverpleegkundige?

 • Verpleegkundig leiderschap
 • EBP
 • Klinisch redeneren
 • Indiceren en wet- en regelgeving
 • E-health
 • Beleidsmatig werken
 • Innovatie en Implementatie
 • Preventie en GVO

 

Studiebelasting
De opleiding Regie-wijkverpleegkundige start twee keer per jaar bij voldoende aanmeldingen en duurt 12 maanden. De studiebelasting van de opleiding bedraagt 640 uur. In deze 12 maanden heb je 23 lesdagen en 17 expertisedagen. Je rondt de opleiding af met en examen. De opleiding is ingeschaald op NLQF niveau 6, daarom is een werkbegeleider op hbo-niveau verplicht.


Stages
Tijdens de opleiding ga je 2 keer op stage. In de stageperiode werk je aan specifieke opdrachten. Tijdens de hoofdfase loop je 32 uur stage in een andere extramurale setting. En je hebt een netwerkstage naar keuze van 32 uur. Je loopt dan bijvoorbeeld stage bij een huisartsenpraktijk, ziekenhuis polikliniek of oncologisch centrum.

Starten
De V&VN heeft de opleiding geaccrediteerd met 133 kwaliteitspunten. De kosten voor de vervolgopleiding Regie-Wijkverpleegkundige zijn € 5.670,- (exclusief lesmateriaal). Meer weten of direct inschrijven? Dat kan via de button inschrijven of mail de coördinerend docent voor meer informatie.

 

Vrijstelling
Op grond van eerder verworven competenties kun je in aanmerking komen voor vrijstelling van een deel van de opleiding. Hiertoe dien je, voor de start van de opleiding, schriftelijk een verzoek in bij de examencommissie,vergezeld van bewijsstukken. De vraag wordt beoordeeld door de examencommissie in samenspraak met de coördinerend docent, waarna je schriftelijk antwoord ontvangt.

Combineren met een baan bij ExpertCare?
Ben je verpleegkundige en werkzaam binnen een andere organisatie en wil je jezelf specialiseren en verder ontwikkelen? Je kunt onze opleiding ook combineren met een baan als verpleegkundige bij ExpertCare. Met onze opleidingen ben je in staat om het onmogelijke thuis mogelijk te maken. Je wordt opgeleid om complexe en medisch technische verpleegkundige zorg te bieden en oog te hebben voor de cliënt en het systeem rondom de cliënt. Bekijk onze vacatures om de opleiding te combineren met een baan bij ExpertCare.

Download hier de folder van de opleiding Regie-wijkverpleegkundige.

De opleiding in het kort

 • Ingeschaald op NLQF niveau 6
 • 12 maanden
 • 133 accreditatiepunten
 • Stages

Hoe kan ik me aanmelden?

Aanmelden voor de opleiding Regie-wijkverpleegkundige kan in 3 stappen

1.

Inschrijven

Via de website schrijf je je in voor de opleiding. Wij nemen daarna zo snel mogelijk contact met je op.

2.

Persoonlijk gesprek

In een persoonlijk gesprek bespreken we de mogelijkheden tot het volgen van de opleiding en wat je hiervoor nodig hebt. Je krijgt formulieren mee om in te vullen.

3.

Start opleiding

Als alle formulieren zijn ingevuld en het opleidingsgeld is betaald, kun je starten met de opleiding.

Aanmelden voor de opleiding

Meer weten over deze opleiding? Mail je vraag naar academy@expertcare.nl.