Villa ExpertCare 
(voorheen Kinderhotels Mappa Mondo)

Kinderen die chronisch of ernstig ziek zijn, hebben vaak 24 uur per dag zorg nodig. Dat is soms heel zwaar. Villa ExpertCare kan u op verschillende manieren zorg uit handen nemen. Villa ExpertCare biedt intensieve kinderverpleging aan ernstig zieke kinderen van 0-18 jaar. Tijdens het verblijf staan wij 24 uur per dag klaar om de zorg te bieden die uw kind nodig heeft.

Flexibele gespecialiseerde zorg zo thuis mogelijk

 

Ernstig zieke kinderen kunnen bij Villa ExpertCare (tijdelijk) komen wonen of een aantal nachten per week komen logeren. We bieden veel verschillende zorgdiensten in de villa. Daarnaast is Villa ExpertCare een medisch kinderdagverblijf en bieden wij flexibele opvangmogelijkheden en crisisopvang. Uw kind verblijft in een omgeving die zoveel mogelijk aanvoelt als thuis. Onze locaties zijn speciaal ingericht voor kinderen. Spelen, knutselen, snoezelen: het kan allemaal! Van onze bevlogen verpleegkundigen en pedagogisch medewerkers krijgt uw kind alle zorg en aandacht die het verdient. Villa ExpertCare heeft locaties in Vleuten, Rijswijk, Waalre en Wezep.

Werken op deze unieke plek
Ben je (kinder)verpleegkundige en heb je interesse in werken in de Villa, bekijk dan onze vacatures. Ook stage of afstuderen is mogelijk in de Villa. Ben je op zoek naar een vrijwilligerswerk waarin je echt iets kunt betekenen voor ernstige en chronisch zieke kinderen? In de video van lessen van Lieke van het MBO-Rijnland krijg je een mooi beeld van het werk in onze villa's.  


In het netwerk
Zorg geef je nooit alleen. Ook bij Villa ExpertCare vinden we de samenwerking met verschillende organisaties rondom het kind belangrijk. Wij zijn actief in het netwerk, zoals bij het Netwerk Integrale Kindzorg (NIK). Deze organisatie biedt ondersteuning aan gezinnen met een kind met een levensduurbeperkende of levensbedreigende aandoening en de betrokken hulpverleners. Deze ondersteuning is gericht op het gewone leven en het terugbrengen van de rust en balans in het gezin.

Vrienden van Villa ExpertCare

Geborgenheid voor een kind dat door ziekte niet thuis kan zijn.

Stichting Vrienden van Villa ExpertCare