Terug naar overzicht

Transitie module mbo-hbo verpleegkunde

Klaar voor niveau 6

 

Wanneer je als verpleegkundige van niveau 4 naar niveau 6 wil groeien kan dit best een uitdagende stap zijn. Daarom start ExpertCare Academy vanaf januari 2021 met een transitie module mbo-hbo voor verpleegkundigen. Zo wordt het makkelijker om de transitie van niveau 4 naar niveau 6 te maken.

Zorg van de toekomst
Het vak van verpleegkundige wordt steeds complexer. Niet alleen in het ziekenhuis, maar vooral ook in de thuissituatie. Zo neemt het aantal zorgdragers met multimorbiditeit toe en is er ook steeds meer vraag naar ziekenhuisverplaatste zorg. Zorgdragers gaan eerder vanuit het ziekenhuis naar huis en ziektes worden steeds beter te behandelen. Dit levert een complexe, domeinoverstijgende en medisch technische zorgvraag op. Voor het leveren van deze zorg zijn er steeds meer verpleegkundigen nodig die inzetbaar zijn bij complexe zorgsituatie, die domeinoverstijgend kunnen denken, hun onderzoekend vermogen continu toepassen en medisch technisch deskundig en vaardig zijn. Eigenschappen die passen bij het beroepsprofiel van een hbo-opgeleide verpleegkundige.

Klaar voor het hbo
Voor alle verpleegkundigen die klaar willen zijn voor de zorg van de toekomst is de stap van niveau 4 naar niveau 6 erg pittig. De transitie module mbo-hbo van ExpertCare Academy is bedoeld voor verpleegkundigen die op niveau 4 zijn opgeleid en een vervolgopleiding op niveau 6 willen gaan volgen. Zowel intramuraal als extramuraal. De module duurt 3 maanden met 6 lessen (theoriedagen) en de V&VN heeft de opleiding geaccrediteerd met 41 punten. Je wordt zo helemaal klaargestoomd voor het volgen van een hbo-opleiding. Na het doorlopen van de module ontvang je een bewijs van deelname en ben je klaar om te starten aan je hbo-opleiding.

Starten
De module wordt aangeboden aan verpleegkundigen op niveau-4. De kosten voor de opleiding zijn €1044,75 (esclusief lesmateriaal). Meer weten over deze module? Informeer hiervoor bij academy@expertcare.nl.  

 

De module in het kort 

  • Perfecte basis voor de start aan je hbo-opleiding
  • 41 accreditatiepunten
  • 3 maanden
  • 6 Theoriedagen

Hoe kan ik me aanmelden?

 

Aanmelden voor de transitie module mbo-hbo naar niveau 6 kan in 3 stappen

1.

Inschrijven

Via de website schrijf je je in voor de opleiding. Wij nemen daarna zo snel mogelijk contact met je op.

2.

Persoonlijk gesprek

In een persoonlijk gesprek bespreken we de mogelijkheden tot het volgen van de opleiding en wat je hiervoor nodig hebt. Je krijgt formulieren mee om in te vullen.

3.

Start opleiding

Als alle formulieren zijn ingevuld en het opleidingsgeld is betaald, kun je starten met de opleiding.

Aanmelden voor de module

 

Meer weten over deze opleiding? Mail je vraag naar academy@expertcare.nl.