Terug naar overzicht
Publicatiedatum: 13-6-2019

ExpertCare op het NVK Congres

Van 19 t/m 21 juni vindt op Papendal in Arnhem de 40ste editie van het congres van de Nederlandse vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK) plaats. Op stand 9 gaat ExpertCare met artsen het gesprek aan over het juiste bed voor ieder ziek kind.

Ieder ziek kind in het juiste bed
Een ernstig ziek kind heeft vaak toegang tot verpleegkundige zorg of verpleegkundige toezicht nodig. Vaak ligt een kind hiervoor in het ziekenhuis, maar is dit wel altijd nodig? Het staat onomstotelijk vast dat een kind in zijn vertrouwde omgeving beter hersteld. Zijn alle opties voor specialistische zorg bij een ernstig ziek kind in een huiselijke omgeving wel bekeken? Is het bed in het ziekenhuis wel het juiste bed voor het kind?

Door kinderogen
Expertcare gaat op een ludieke manier het gesprek aan met kinderartsen over het juiste bed voor een ziek kind.  Door de ogen van het kind kijkt de arts naar hoe de zorg voor een kind anders kan. Zoals bijvoorbeeld in één van de zorgvilla’s ExpertCare. Of is het eigen bed thuis misschien ook mogelijk met gespecialiseerde thuiszorg? 

Vraagt u zich als kinderarts misschien af of alle kinderen in uw ziekenhuis wel in het juiste bed liggen? Ga dan 19, 20 en 21 juni met ons het gesprek aan op stand 9 op het congres van het NVK in Arnhem.