Terug naar overzicht
Publicatiedatum: 14-6-2019

Feestelijke opening Villa ExpertCare Vleuten

Vrijdag 14 juni werd kinderzorgvilla Villa ExpertCare officieel geopend. In deze villa kunnen chronisch en ernstig zieke kinderen logeren, zodat ouders ondersteund worden bij de vaak zware zorg voor het kind. Een aantal van deze kinderen openden op een ludieke manier de zorgvilla.

En genieten deden de kinderen zichtbaar van hun rol tijdens de opening. De muziek en bellenblaasmachine maakten het vrolijke plaatje compleet. ‘Hier staat Villa ExpertCare voor’, glundert de manager van Villa ExpertCare, Evelien de Jong. ‘In de villa worden chronisch en ernstig zieke kinderen niet alleen verzorgd door (gespecialiseerde) verpleegkundigen, maar staat de ontwikkeling van het kind centraal. Er wordt vooral gekeken naar wat het kind nog wel kan en niet alleen naar de beperkingen.. Het kind zijn staat zijn centraal.’

In juni 2018 opende Villa ExpertCare haar deuren aan de Kloosterweide 12-12a in Vleuten. Vanaf die dag biedt de villa woonzorg en logeerzorg aan kinderen van 0 tot 18 jaar die chronisch of ernstig ziek zijn. Zij hebben vaak 24 uur per dag zorg nodig en dat is soms heel zwaar. Villa ExpertCare kan  op verschillende manieren zorg uit handen nemen voor ouders. Daarnaast is Villa ExpertCare een medisch kinderdagverblijf en bieden zij flexibele opvangmogelijkheden. Ook kinderen die bij de villa komen voor crisisopvang vinden in een villa tijdelijk een warm thuis.

Een echt thuisgevoel
In Villa ExpertCare is 24 uur per dag (gespecialiseerde) verpleegkundige zorg aanwezig. Het kind verblijft in een omgeving die zoveel mogelijk aanvoelt als thuis. In de woonkamer spelen, samen eten aan tafel en met maximaal 2 kindjes op een slaapkamer. Van de bevlogen verpleegkundigen en pedagogisch medewerkers krijgen de kinderen alle zorg en aandacht die ze verdienen om zich op hun manier te ontwikkelen en zo veel mogelijk kind te zijn.

Lees hier meer over Villa ExpertCare en het Medisch Kinderdagverblijf.