Terug naar overzicht
Publicatiedatum: 05-4-2019

Flexibele tijden bij medisch kinderdagopvang Villa ExpertCare

In de sfeervolle villa’s in Vleuten, Rijswijk, Waalre en Wezep biedt Villa ExpertCare al jaren flexibele woon- en logeerzorg voor chronisch en ernstig zieke kinderen aan. Vanaf heden is Villa ExpertCare ook een medisch kinderdagverblijf.

Kinderen die chronisch of ernstig ziek zijn, hebben vaak 24 uur per dag zorg nodig. Hierdoor kunnen zij vaak niet naar een gewoon kinderdagverblijf. In de villa’s van ExpertCare is 24 uur per dag verpleegkundige zorg in huis. Samen met de pedagogisch medewerkers wordt er middels een vast dagprogramma gewerkt aan de ontwikkeling van de kinderen. De uitbreiding naar een medisch kinderdagverblijf is dus een logische stap.

Ontwikkeling stimuleren

Middels de kaleidoscoop methode werkt de villa in een vast dagprogramma. Ondanks de ziekte van het kind wordt met spellen, gebarentaal, pictogrammen, muziek en ontwikkelingsgericht speelgoed  spelenderwijs de ontwikkeling van kinderen gestimuleerd. Voor ieder kind wordt een individueel zorgplan gemaakt, waarin kinderverpleegkundigen en (ortho)pedagogisch medewerkers samenwerken.

Flexibel in tijden

Ook wanneer ouders buiten kantoortijden werken, kunnen zij hun kind met een medische zorgvraag bij Villa ExpertCare brengen, dit maakt de opvang in de villa’s van ExpertCare uniek. In het weekend of ’s nachts, alles is mogelijk, want er is 24 uur per dag en 7 dagen per week medische zorg in huis.

Meer weten over de flexibele medische opvang in de villa’s bij ExpertCare? Lees hier meer over onze medische kinderdagverblijven.