Terug naar overzicht
Publicatiedatum: 16-7-2019

Opleiding Regie Wijkverpleegkundige nieuwe naam voor Wijkspecialist

De zorg in Nederland verandert. Dit vraagt om andere competenties bij verpleegkundigen. Daarom startte ExpertCare in 2018 met de opleiding  Wijkspecialist. De opleiding sluit, mede door de inschaling op NLQF niveau 6, geheel aan op het profiel van regieverpleegkundige. Daarom wijzigt ExpertCare de naam van de opleiding naar  Regie Wijkverpleegkundige. Een opleiding waarin je wordt opgeleid tot een wijkverpleegkundige met lef en creativiteit, die alles in huis heeft om in de dynamische wereld van de extramurale zorg te excelleren.

Cliënten gaan eerder naar huis na een ziekenhuisopname waardoor de zorg thuis steeds complexer is. Naast de medisch technische handelingen is er vaak intensieve psychosociale begeleiding nodig voor de cliënt en zijn systeem. Daarnaast besluiten veel mensen om de laatste fase van hun leven af te sluiten in eigen vertrouwde omgeving met hun dierbare dicht bij. De hoog complexe zorg in een extramurale setting vraagt steeds meer specifieke kennis en vaardigheden van de verpleegkundige. 

Analyseren, regie voeren, onderzoekend vermogen en meer focus op hoog complexe zorg. Na het behalen van de opleiding Regie Wijkverpleegkundige ben je in staat om complexe zorg te leveren aan verschillende cliëntcategorieën. Daarnaast kun jij het zelfmanagement en de zelfredzaamheid van je cliënt en zijn systeem versterken.  Omdat de opleiding Regie Wijkverpleegkundige ingeschaald is op NLQF niveau 6, kun je je met dit diploma in het BIG register als regieverpleegkundige registreren. 

Start op 5 september!
Op 5 september 2019 gaat deze opleiding weer van start. Daarom organiseren we op 1 augustus een open avond. Vanaf 19.00 uur ben je van harte welkom op ons kantoor in Nieuwegein. Onder het genot van een hapje en drankje kun je alles vragen over hoe deze opleiding jou klaar kan maken voor de toekomst. Geef je op via deze link!

Lees hier meer over onze opleiding Regie Wijkverpleegkundige of onze andere opleidingen.