Terug naar overzicht
Publicatiedatum: 27-6-2019

Ouders geven kinderthuiszorg ExpertCare een 8

In opdracht van ExpertCare deed onderzoeksbureau MEI een tevredenheidsonderzoek onder de cliënten van de Kinderthuiszorg van ExpertCare. Zij geven ExpertCare een 8! Een prachtig en welverdiend cijfer.

Het onderzoek bestond uit een uitgebreide vragenlijst over communicatie en informatie, planning en organisatie, medewerkers, verpleegkundige zorg en persoonlijke verzorging en pedagogisch klimaat.

Maar liefst 90% van de kinderen is volgens de ouders op zijn gemak bij de zorg van ExpertCare, waardoor 83% ExpertCare ook aanbeveelt aan anderen. Ook zijn er positieve opmerkingen gemaakt over de flexibiliteit, de mogelijkheid en welwillendheid om zorg te verplaatsen of extra zorg te leveren, daarbij gaan veel zaken in goed gezamenlijk overleg.

Ook de verpleegkundigen van ExpertCare krijgen een 8,2. Ouders vinden dat zij rust uitstralen en rust nemen om de handelingen goed uit te voeren. Er wordt ook echt een band opgebouwd met de kinderen en hun familieleden. Ook “aandacht voor het welbevinden en de gevoelens van het kind” scoort een 8,2 . Ouders geven aan dat de zorgverleners oprecht geïnteresseerd zijn in de kinderen en hebben hun welbevinden voorop staan in alles wat ze doen. Er wordt niet alleen maar klinische zorg geleverd, maar ze zijn echt met het kind bezig en dat wordt erg gewaardeerd.

Er werden ook aanbevelingen gedaan voor verbeteringen, zoals voor de algemene communicatie over ExpertCare en evaluatiegesprekken. Met deze punten gaat ExpertCare de komende jaren aan de slag, zodat er in 2021 een 9 staat!