Terug naar overzicht
Publicatiedatum: 14-2-2020

ExpertCare kraal aan de Kanjerketting

De behandeling van kinderkanker duurt lang en is zwaar. Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker heeft daarom de KanjerKetting ontwikkeld. De kinderverpleegkundigen van ExpertCare behandelen veel kinderen met kanker, zowel thuis als in Villa ExpertCare. Daarom start ook ExpertCare met het uitdelen van kralen en hebben zij een eigen kraal ontwikkeld voor aan de kanjerketting.  

Na een behandeling thuis of in Villa ExpertCare, moesten kinderen de kraal later nog vragen in het ziekenhuis. Nu ontvangen ze direct na de behandeling de kraal van de kinderverpleegkundige. Wanneer de kinderen voor het eerst een behandeling thuis krijgen van ExpertCare ontvangen ze nu ook de ExpertCare kraal. Ook na een eerste bezoek aan één van de vier villa’s van ExpertCare ontvangen ze deze kraal. 

Ketting vertelt het verhaal
De KanjerKetting is een systeem dat bestaat uit kralen. Elke KanjerKraal staat voor een bepaalde behandeling, onderzoek of gebeurtenis. Zo zijn er kralen voor een chemokuur, bestraling, prikken, een scan, een lumbaalpunctie, haarverlies, een supergoede dag, een vreselijke rotdag, een operatie, verblijf op de intensive care enz. Kinderen met kanker rijgen deze KanjerKralen aan een ketting. Die ketting, de KanjerKetting, vertelt hun verhaal. Kanjerketting is een prachtig initiatief. Oprichtster van ExpertCare en kinderoncologieverpleegkundige Magalie Mulder is erg blij met de eigen kraal. Onze kinderverpleegkundigen maken vaak deel uit van het verhaal van de kinderen en het gezin in deze zware periode. Daarom is ExpertCare er trots op om onderdeel te mogen zijn van hun Kanjerketting met een eigen kraal.’