Terug naar overzicht
Publicatiedatum: 06-10-2021

B. Braun verwelkomt ExpertCare in de familie

B. Braun wil zich in Nederland en België sterker positioneren binnen de ambulante zorgmarkt. Met het overnemen van de gespecialiseerde thuiszorgorganisatie ExpertCare, halen zij de kennis van de thuiszorgmarkt in huis. Hiermee spelen zij in op de maatschappelijke ontwikkeling waarin zorg steeds meer thuis of buiten het ziekenhuis gaat plaatsvinden.

Gedeelde visie
Door een gedeelde visie op ziekenhuisverplaatste zorg hebben ExpertCare en B. Braun elkaar gevonden. Met de specifieke kennis van ExpertCare kan B. Braun zich nog meer ontwikkelen tot vaste partner van ziekenhuizen en zorgpartners en helpen de gezamenlijke doelstellingen te realiseren. ExpertCare zal door het samengaan met B. Braun meer kennis en expertise opdoen over medische apparatuur, hulpmiddelen en services, waardoor zij hun cliënten beter van dienst kunnen zijn in hun thuissituatie en de kinderzorgvilla’s. Door krachten en kennis te bundelen van ExpertCare, Villa ExpertCare en B. Braun kunnen er mooie stappen worden gezet om steeds meer zorg thuis mogelijk te maken.

‘Tijdens de eerste gesprekken in onze samenwerking bleek al snel dat beide familiebedrijven een vergelijkbare arbeidsethos en cultuur hebben en staan voor hoogstaande kwaliteit en zorg op maat van de cliënt. Wij geloven in de jarenlange expertise en ervaring van ExpertCare om dit samen te bereiken.’
- Lieven Van De Ven, Managing Director B. Braun BeNe

Thuis-Infusie
Beide bedrijven werken al enkele jaren samen in het ontwikkelen van diensten. De infuustherapieën die ExpertCare thuis aanbiedt in combinatie met de marktpositie van B. Braun binnen de ziekenhuizen, bieden veel kansen voor de cliënten thuis en de artsen in het ziekenhuis. Een mooi voorbeeld hoe de kennis en innovatie van beide bedrijven bijdragen aan de kwaliteit van zorg en de levenskwaliteit van de cliënt.

Thuis-Dialyse
Ook op het terrein van dialyse versterken ExpertCare en B. Braun elkaar. ExpertCare biedt peritoneale dialyse en hemodialyse thuis. Met de vijf Elyse klinieken voor nierzorg heeft B. Braun de ambitie om de dialysezorg dichter bij huis te brengen. Door het samenbrengen van de kennis rond dialyse kan er een hybride zorgvorm voor de cliënten geboden worden. Zo wordt de zorg individueel op maat gemaakt, thuis of in een kleinschalige setting.

Opleidingen
Zowel ExpertCare als B. Braun ervaren de druk op het verpleegkundig personeel. Omdat de zorg steeds complexer en technischer wordt, ontwikkelde ExpertCare Academy toekomstgerichte verpleegkundige opleidingen op NLQF niveau 6. Deze activiteit sluit perfect aan bij de opleidingsplaatsen binnen Elyse voor dialyseverpleegkundigen en bij Aesculap Academy voor producttrainingen en seminars.

Vragen
Heeft u vragen over het samengaan van ExpertCare en B. Braun? Lees dan ook onze Q&A's voor cliënten en voor partners. Mocht u na het lezen van deze informatie nog vragen hebben kunt u ons mailen via vragen@expertcare.nl.