Terug naar overzicht
Publicatiedatum: 24-6-2022

Bijeenkomst ouders Villa ExpertCare Waalre na melding ongewenst gedrag

Donderdagmiddag 23 juni zijn de ouders van de kinderen die verblijven in Villa ExpertCare Waalre (voorheen Mappa Mondo) bijeengekomen voor een informatiebijeenkomst over een melding van ongewenst gedrag door een medewerker van de kinderzorgvilla. Deze medewerker uit Villa Waalre is door de organisatie na de melding onmiddellijk vrijgesteld van werk lopende het externe onderzoek door de autoriteiten.

Vanuit de ouders waren er veel vragen tijdens de informatiemiddag. Inhoudelijk kon de politie geen informatie delen in verband met het lopende onderzoek en de privacy. De politie heeft de ouders vooral meegenomen in het proces en uitgelegd waarom daarin bepaalde keuzes gemaakt worden in verband met de zorgvuldigheid van het onderzoek.

Villa ExpertCare is geschrokken van het bericht van ongewenst gedrag en hoopt dat er snel meer duidelijkheid ontstaat voor alle betrokkenen. In het kader van dit voorval hebben wij ook melding gedaan bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). Voor verdere vragen over het onderzoek verwijzen we naar het openbaar ministerie.