Terug naar overzicht
Publicatiedatum: 21-2-2023

18 maart open dag Villa ExpertCare

Kinderen die chronisch of ernstig ziek zijn, hebben vaak 24 uur per dag zorg nodig. Villa ExpertCare kan ouders op verschillende manieren zorg uit handen nemen. Kinderen kunnen logeren, tijdelijk wonen in de Villa of naar het medisch kinderdagverblijf komen. Een bijzondere zorgomgeving en voor veel zieke kinderen een tweede thuis. Op 18 maart openen de villa's in Rijswijk, Vleuten, Waalre en Wezep de deuren voor een open dag!

 

Zo thuis mogelijk

Wanneer de kinderen in de Villa verblijven, draaien ze zo veel mogelijk mee in het huisritme. Samen lunchen, fruitmoment, theedrinken, soms helpen met koken, aan tafel avondeten en een vast ritme voor het slapen gaan. Alles om het verblijf zo veel mogelijk te laten voelen als thuis. Vrijwilligers zijn hierin onmisbaar en spelen een belangrijke rol om voor de kinderen een fijn thuisgevoel te creëren.    

 

Focus op ontwikkeling

Er is 24 uur per dag verpleegkundige zorg aanwezig om intensieve kinderverpleging aan ernstig zieke kinderen van 0-18 jaar te bieden. Maar ook een ziek kind wil zich ontwikkelen en uitgedaagd worden. Daarom is er, naast de verpleegkundigen, iedere dag een pedagoog aanwezig. Zij zorgt ervoor dat, ondanks de beperkingen die de kinderen hebben, ze zichzelf blijven ontwikkelen.

 

Kijkje in de Villa

Villa ExpertCare is een bijzondere omgeving voor de kinderen om te verblijven en voor de medewerkers om te werken. Graag laten ze deze mooie plek zien aan omwonenden, familie en geïnteresseerden. In 2019 was de laatste open dag, maar op 18 maart 2023 opent Villa ExpertCare weer haar deuren. Natuurlijk zijn er ook leuke en leerzame activiteiten voor jong en oud. Iedere villa heeft een eigen programma op 18 maart. Bekijk hier per villa wat er op 18 maart te doen is.