Terug naar overzicht
Publicatiedatum: 06-7-2023

Samenwerking met Gelre ziekenhuizen voor zorg aan huis

Sinds 2019 verplaatst Gelre ziekenhuizen steeds meer zorg naar huis of wijklocaties van zorgorganisaties waar Gelre mee samenwerkt. Het gaat dan om medicatietoedieningen die veilig buiten het ziekenhuis toegediend kunnen worden aan de patiënt via een injectie of een infuus. Hiervoor werkt Gelre ziekenhuizen regionaal al samen met diverse zorgorganisaties. In Gelre ziekenhuizen worden ook patiënten behandeld buiten het werkgebied van deze zorgorganisaties. Daarom is nu ook een samenwerking gestart met ExpertCare, specifiek voor de infuuszorg thuis met antibiotica en langlopende chemotherapie(5-Fluorouracil). Waar nodig kan ExpertCare bijspringen in de regio waar onze andere samenwerkingspartners zorg bieden aan patiënten.

Infuuszorg met antibiotica en chemotherapie


ExpertCare gaat net als Vérian, Sensire en Buurtzorg Nederland de infuuszorg thuis bieden voor patiënten die behandeld worden met antibiotica of chemotherapie. De Ziekenhuisapotheek van Gelre ziekenhuizen bereidt de antibiotica en chemotherapie medicatie die via de draagbare infuuspomp wordt toegediend. De Gelre apotheek levert vervolgens de klaargemaakte elastomeerpomp of de antibiotica die als bolus gift toegediend wordt, bij de patiënt thuis samen met de benodigde materialen.

Zorg zo thuis mogelijk

We zijn blij met deze mooi samenwerking! De strategie van van Gelre ziekenhuizen sluit mooi aan bij onze missie om waar mogelijk ziekenhuiszorg naar huis of zo thuis mogelijk te verplaatsen. Ook past het bij het streven van de overheid naar 'De Juiste Zorg op De Juiste Plek', waarin patiënten passende en kwalitatief hoogwaardige zorg op maat krijgen. Patiënten geven aan dat ze het enorm waarderen dat ze deze zorg thuis in hun vertrouwde eigen omgeving kunnen krijgen.

 

Speciallistische thuiszorg

Meer weten over de zorg die ExpertCare thuis kan bieden? Bekijk hier het zorgaanbod of lees de verhalen van onze cliënten en verpleegkundigen.