Terug naar overzicht
Publicatiedatum: 03-7-2023

Villa ExpertCare 5 jaar in Vleuten

Een ziek kind in een omgeving zo thuis mogelijk. In Villa ExpertCare in Vleuten bieden verpleegkundige 24 uur per dag medische kindzorg aan ernstige en chronisch zieke kinderen in een omgeving die zoveel mogelijk voelt als thuis. Afgelopen weekend bestond de kinderzorgvilla in Vleuten alweer 5 jaar. Dit moest natuurlijk gevierd worden.

Familiedag
Al 5 jaar staat in Vleuten een prachtige Villa aan de Kloosterweide. Met verschillende aangepast slaapkamers, badkamers en een gezellige woonkamer waar samen wordt gespeeld, gegeten en tv wordt gekeken. Voor de kinderen van de villa met hun gezinnen en omwonenden was er zaterdag een gezellige familiedag om het jubileum te vieren. Ondanks de druppels regen vermaakten iedereen zicht goed met de stormbaan, schminken en veel lekkers.

Samenwerken
Zorg bieden aan kinderen doe je niet alleen. Het hele netwerk om een kind heen is hierin belangrijk. Daarom waren vrijdagmiddag verschillende zorgorganisaties, instellingen en ziekenhuizen uit de regio uitgenodigd om de samenwerking te vieren en/of beter kennis te maken.

Naast een rondleiding door het huis vertelden verpleegkundigen over de verschillende soorten zorg die er geleverd worden. Ook vertelden ouders hun ervaringen met Villa ExpertCare en hoe zij geholpen en ontzorgd worden in de zorg voor hun kind. Vivian, moeder van Helana: ‘Er wordt bij Villa ExpertCare niet alleen gekeken naar wat je kind heeft, maar vooral ook naar wat ze kunnen doen voor je kind.

Een mooie middag waarin het weer duidelijk naar boven komt hoe belangrijk het is om samen te werken in de zorg rondom kinderen. Iedereen kijkt terug op een mooi en gezellig weekend.