Terug naar overzicht
Publicatiedatum: 24-6-2024

Bart en Magalie Mulder nemen afscheid van ExpertCare

Wat in 2000 startte als een bemiddelingsbureau voor zzp-verpleegkundigen groeide in bijna 25 jaar naar een landelijk erkende zorgorganisatie voor specialistische zorg voor volwassenen en kinderen. In 2021 verkochten de eigenaren Bart en Magalie Mulder van ExpertCare in Nieuwegein hun zorgorganisatie aan B. Braun Medical. Per 1 juli 2024 dragen zij officieel het zorgstokje over.

 

‘Mijn hart is mijn kompas. Juist de kleine dingen die je met veel liefde doet, zijn betekenisvol.’ Met deze drive startte Magalie Mulder in 2000 Nurse & Care, een bemiddelingsbureau voor zzp’ers in de zorg.

Er kan meer zorg thuis
Magalie heeft in verschillende ziekenhuizen gewerkt en zag dat er veel zorg die in het ziekenhuis aangeboden werd, ook thuis gegeven kon worden. Zij richtte Zorg voor Zorg op. ‘Het onmogelijke thuis mogelijk maken’ werd het motto: geen thuiszorg van steunkousen, maar gespecialiseerde verpleegkundige zorg thuis. Eerst voor volwassenen en later ook voor kinderen (KiZo).

Kinderzorghuizen
In 2014 komt Bart Mulder, Magalie’s echtgenoot, de directie versterken. Samen vinden ze dat er te veel kinderen in het ziekenhuis liggen die eigenlijk in een meer huiselijke omgeving horen te zijn. De kinderhotels Mappa Mondo in Rijswijk, Waalre en Wezep worden in januari 2016 overgenomen van het Rode Kruis. Villa ExpertCare wordt de nieuwe naam en in 2018 wordt er in Vleuten nog een vestiging geopend.

De overname
In de jaren die volgen groeien de bedrijven hard en alle onderdelen worden ondergebracht onder de naam ExpertCare. Magalie en Bart moeten gaan nadenken over de toekomst en de voortzetting van hun zorgorganisatie. Er wordt in projecten al samengewerkt met B. Braun, een wereldwijd familiebedrijf, gespecialiseerd in medische en farmaceutische producten en patiëntenzorgdiensten van ziekenhuis tot thuis. Zowel B. Braun als ExpertCare zien dat de zorg zich steeds meer naar de thuissituatie verplaatst. Zij delen hun visie over de toekomst van de zorg en in 2021 verkopen Bart en Magalie ExpertCare aan B. Braun. 

Phillip Orlik, Managing Director B. Braun Medical: ‘Bart en Magalie hebben met veel passie, energie en ondernemerschap voor veel volwassenen en kinderen met een ziekte echt het verschil gemaakt in hun leven. Zij hebben samen een prachtig zorgbedrijf neergezet met een krachtige visie op de zorg van de toekomst’.

 

Het afscheid
Na drie jaar is de tijd aangebroken om echt afscheid te nemen. Bart en Magalie hebben al hun kennis en kunde overgedragen aan de volgende generatie van ExpertCare. Deze, voor velen al bekende gezichten, staan klaar om de visie ‘het onmogelijke thuis mogelijk maken in de zorg’ voort te zetten. Bart en Magalie nemen per 1 juli 2024 officieel afscheid. Jeroen Mooij neemt als Algemeen Directeur a.i. tijdelijk de taken over en vormt samen met zorgdirecteur Evelien de Jong de directie van ExpertCare.