We gaan er
iedere dag
voor om het
onmogelijke
thuis
mogelijk te
maken

We gaan er ieder dag
voor om het
onmogelijke thuis
mogelijk te maken

'Het onmogelijke thuis mogelijk maken’. Dat is de kern van ExpertCare. Veel verpleegkundige zorg die in ziekenhuizen wordt gegeven, kunnen wij thuis bieden. Of zo thuis mogelijk in Villa ExpertCare.

Wij zijn samen met onze partners continu in ontwikkeling en bezig met de zorg van de toekomst. Innoveren zit in ons DNA. Zolang wij zien dat er nog groepen patiënten in ziekenhuizen liggen waar ExpertCare iets voor kan betekenen, gaan wij ervoor om het onmogelijke mogelijk te maken. Om deze zorg te bieden, moeten verpleegkundigen zich blijven ontwikkelen. Bij ExpertCare besteden we veel aandacht aan (bij)scholing en opleiding van onze medewerkers. Ook heeft ExpertCare Academy diverse verpleegkundige vervolgopleidingen ontwikkeld speciaal voor verpleegkundigen die werken in de extramurale setting. Verplegen is meer dan technisch handelen. Verplegen doe je met een hart en met oog voor de kwaliteit van het leven en de autonomie van de cliënt. Bij een ziek kind zetten wij de ontwikkeling van het kind centraal en niet de ziekte.

Mijn hart is mijn kompas. Juist de kleine dingen die je met veel liefde doet, zijn betekenisvol.

Oprichtster Magalie Mulder

Magalie Mulder

De tijdlijn van ExpertCare

 

 

 

Ontdek hoe ExpertCare is ontstaan, waar ExpertCare nu staat en waar ExpertCare naartoe wil.

 • 1960

  Het begon in Curacao

  Magalie groeit op bij haar oma en tante op Curacao. Als haar tante ernstig ziek wordt, verzorgt Magalie haar. Magalie is pas 8 jaar, maar weet dan al zeker dat ze verpleegkundige wil worden.

 • 1978

  Naar Nederland

  Op haar 18e komt Magalie naar Nederland. Vastbesloten om de zorg in te gaan. Eenmaal in Nederland haalt Magalie verschillende diploma’s, zoals verpleegkunde A-B, hbo-V, de oncologie-, cardiologie- en de kinderaantekening. Ze werkt in verschillende ziekenhuizen.

 • 2000

  Oprichting Nurse & Care

  Magalie beseft dat er een tekort aan verpleegkundigen dreigt te ontstaan en start Nurse & Care, een bemiddelingsbureau voor ZZP’ers in de zorg. Ze zorgt ervoor dat ziekenhuizen, verpleeghuizen en wijkverpleging tekort aan personeel op kunnen vangen.

 • 2003

  Van Nurse & Care naar Zorg voor Zorg

  Het was tijdens een dienst op de cardiologie dat Magalie dacht: wat gebeurt er veel in een ziekenhuis wat ook thuis kan… En gelijk daarna: waarom kan ik dat niet bieden? Zij richt Zorg voor Zorg op. Het onmogelijke thuis mogelijk maken werd het motto: geen thuiszorg van steunkousen, maar gespecialiseerde verpleegkundige zorg thuis. Eerst voor volwassenen en later ook voor kinderen (KiZo)

 • 2014

  Van Zorg voor Zorg naar ExpertCare

  Bart, haar echtgenoot, komt Magalie in de directie versterken. Van een stichting gaat Zorg voor Zorg naar een BV en verandert de naam naar ExperTcare.

 • 2016

  ExperTcare breidt uit

  ExperTcare breidt uit: de kinderhotels Mappa Mondo in Rijswijk, Waalre en Wezep worden overgenomen van het Rode Kruis.

 • 2018

  Verder onder de naam ExpertCare

  ExpertCare is in een korte tijd hard gegroeid en uitgebreid. Niet alleen met verschillende typen zorg, maar gelukkig ook in het aantal medewerkers. In 2017 groeide het besef dat we de eenheid binnen de organisatie moesten bewaken. Zowel voor onze medewerkers, als voor onze klanten. Daarom hebben we gekozen om de verschillende merken: ExperTcare gespecialiseerde thuisverpleging aan volwassenen, KiZo Kinderverpleging en kinderhotels Mappa Mondo vanaf 2018 onder te brengen onder het nieuwe merk ExpertCare.

 • Verder

  Missie en Visie

  Wat ExpertCare uniek maakt, is de passie én innovatie. Zolang wij zien dat er nog groepen patiënten in ziekenhuizen liggen waar ExpertCare iets voor kan betekenen, gaan wij ervoor om het onmogelijke mogelijk te maken. Thuis, of zo thuis mogelijk.

Onze hoofdlocatie, Villa ExpertCare en wijkteams

ExpertCare is actief in een groot deel van Nederland. Wilt u weten of wij onze zorgdiensten in uw plaats aanbieden? Neem dan contact met ons op.

Neem contact met ons op

Onze Kernwaarden

 

 

 

Verplegen met een hart

Wij begeleiden cliënten in alle fasen van het leven en ondersteunen de cliënt bij het vinden van de gewenste zorg op de gewenste plek. Door te luisteren naar de cliënt bieden wij waarde gedreven en duurzame zorg, met de beste kwaliteit van leven. De cliënt krijgt de zorg die hij of zij verdient, hoe complex de situatie ook is. Naast de specialistische wijkverpleegkundige zorg bieden wij ook de overige (laagcomplexe) zorg of coördineren deze, zodat de patiënt zoveel mogelijk zorg van 1 zorgorganisatie krijgt.  Daarvoor heb je verpleegkundige met passie nodig. Binnen ExpertCare vinden we daarom de duurzame inzetbaarheid van onze verpleegkundigen ook belangrijk. Lees meer over onze zorgdiensten voor volwassenen en kinderen en alle mogelijkheden binnen Villa ExpertCare

 

 

 

Blijven leren voor het bieden van complexe zorg thuis

Onze verpleegkundigen zijn opgeleid om complexe zorg te bieden in de thuissituatie. Hiervoor worden onze verpleegkundigen continu bijgeschoold. Ook bieden wij, als CZO-erkend instituut, vervolgopleidingen op NLQF-6 niveau speciaal voor verpleegkundigen die werken in de thuissituatie. Zo delen wij onze kennis en expertise ook buiten onze organisatie. Specialiseren in de extramurale setting doe je bij ExpertCare Academy. 

Zolang wij zien dat er nog groepen patiënten in ziekenhuizen liggen waar ExpertCare iets voor kan betekenen, gaan wij ervoor om het onmogelijke thuis mogelijk te maken. Of zo thuis mogelijk in Villa ExpertCare.

Voor veel intraveneuze medicatie (bijvoorbeeld stollingsfactoren, immunoglobulinen, infliximab en vedolizumab) moeten patiënten nog vaak naar het ziekenhuis. Samen met verschillende academische ziekenhuizen zet ExpertCare zich in om intraveneuze medicatie toe te (gaan) dienen aan cliënten thuis. We zijn gestart met een kleine groep. En ondertussen worden verpleegkundigen geschoold zodat zij bekwaam en bevoegd zijn om deze zorg aan deze cliëntgroep te kunnen leveren. Vanuit onze passie om zoveel mogelijk patiënten thuis te kunnen verplegen, zetten wij ons in om deze groep patiënten in de toekomst altijd thuis te kunnen behandelen. Bekijk onze zorgdiensten.

De beste zorg geef je samen

ExpertCare zet zich landelijk in. Wij werken nauw samen in het netwerk. We zetten in op een duurzame relatie met verwijzers uit (academische kinder-)ziekenhuizen, huisartsen, partners (zoals hospices), zorgverzekeraars en natuurlijk familieleden. Zo bieden wij een veilige behandeling in een prettige omgeving voor de cliënt.

Innovatie en kwaliteit gaan hand in hand

Ruim 300 medewerkers van ExpertCare zijn continu in ontwikkeling. Innoveren zit in ons DNA. Dingen bedenken die een ander niet doet. Zolang wij zien dat er nog groepen patiënten in ziekenhuizen liggen waar ExpertCare iets voor kan betekenen, gaan wij ervoor om het onmogelijke mogelijk te maken. Thuis, of zo thuis mogelijk. Binnen verschillende programma's innoveren we in duurzame oplossingen rond de zorg, meer kwaliteit van leven, verlagen van zorgkosten en duurzamere inzetbaarheid van verpleegkundigen. Om deze zorg te bieden, moeten verpleegkundigen zich blijven ontwikkelen. Bij ExpertCare besteden we veel aandacht aan (bij)scholing en opleiding van onze medewerkers. Ook heeft ExpertCare Academy diverse verpleegkundige vervolgopleidingen ontwikkeld speciaal voor verpleegkundigen die werken in de extramurale setting.

Bekijk ons opleidingenaanbod

Versterk ons team

Wil jij ook zorg zo thuis mogelijk bieden? Bekijk onze vacatures.

Werken bij ExpertCare

Partners & samenwerkingen

De beste zorg leveren kunnen wij niet alleen. Dit doen wij samen met onze samenwerkingspartners, verwijzers en zorgverzekeraars.

Contact opnemen

Wil je zorg aanvragen, ben je op zoek naar informatie of heb je een andere brandende vraag? Neem dan contact met ons op!

Contact opnemen

Fijn dat je de tijd hebt genomen om ons beter te leren kennen

Fijn dat je de tijd hebt genomen om ons beter te leren kennen