Terug naar overzicht

Pijnbestrijding thuis

Iedereen heeft weleens pijn. Vaak gaat pijn vanzelf over, maar soms wordt pijn chronisch. Dat wil zeggen dat de pijn lang aanhoudt en uw kind belemmert bij de dagelijkse dingen. Denk bijvoorbeeld aan rugpijn, nekpijn, hoofdpijn, pijn door kanker of chronische pijn (bijvoorbeeld) na een operatie. Een pijnbehandeling kan nodig zijn om de pijn te bestrijden.

Toediening van de medicatie kan op verschillende manieren plaatsvinden. Bijvoorbeeld door middel van een injectie, een infuus of een daarvoor speciaal aangelegd infuus in de rug. Het is fijn om te weten dat u hiervoor niet altijd naar het ziekenhuis hoeft met uw kind. Deze behandeling voor pijnbestrijding kan ook bij uw gezin thuis worden gegeven.

Pijnbestrijding thuis
ExpertCare biedt pijnbestrijding aan volwassenen en kinderen thuis. De verpleegkundige komt dus gewoon bij u thuis. Samen zoeken de verpleegkundige en uw kind samen een fijne plek in huis om de medicatie toegediend te krijgen. Het voordeel van thuis behandeld worden, is dat er zelf beslist kan worden wat de cliënt wilt doen. Heeft u of uw kind vragen, of andere wensen of behoeften? Onze verpleegkundigen staan voor u en uw kind klaar en proberen altijd om de wensen mogelijk te maken.

Altijd in contact met de behandelend arts
Over de behandeling heeft de verpleegkundige van ExpertCare vooraf contact met de behandelend arts van uw kind in het ziekenhuis of uw huisarts. Als duidelijk is waar de pijn vandaan komt en hoe de pijn bestreden kan worden, starten wij in overleg met de behandelend arts met de behandeling bij uw gezin thuis. Als het nodig is, nemen wij tijdens de behandeling opnieuw contact op met de behandelend arts van uw kind. In het zorgleefplan houden wij bij of de behandeling voldoende helpt.

Hoe kan ik me aanmelden?

We leggen in 3 simpele stappen uit hoe het aanmelden werkt.

1.

Aanvragen

U bespreekt met de behandelend arts in het ziekenhuis of u in aanmerking komt voor deze thuisbehandeling. Is dat het geval? Dan vult u of de verpleegkundige het aanvraagformulier in onder de knop 'zorg regelen'.

2.

Zorgleefplan

Het is belangrijk dat iedereen zich prettig voelt bij de zorg. Daarom maakt ExpertCare samen met u en het gezin een zorgplan waarin alle hulpvragen en persoonlijke wensen worden meegenomen.

3.

Intakegesprek wijkteam

Tijdens onze eerste afspraak hebben wij een intakegesprek met u. Hierin vragen wij naar de wensen en behoefte van uw en het gezin. U krijgt daarna een map met alle informatie.

Direct zorg regelen

Regel de zorg direct of vraag advies of hulp bij het aanvragen van thuisverpleging.

Zorg regelen Een vraag stellen