Terug naar overzicht

Opleiding Dialyseverpleegkundige

In Nederland zijn er ruim 5500 dialyse patiënten. Binnen de huidige ontwikkelingen wordt er vanuit de dialysecentra steeds vaker gekeken of het mogelijk is dat de dialyse thuis plaats kan vinden. Met de opleiding tot dialyseverpleegkundige kun jij je als verpleegkundige specialiseren in de dialyse zorg, zowel op de intra als extramurale zorg. Na het behalen van de opleiding ben je in staat om deze complexe zorg te leveren aan cliënten die van de dialyse afhankelijk zijn.

Je leert zelfstandig indiceren, krijgt les in verpleegkundig leiderschap en klinisch redeneren in alle mate van complexiteit van de dialyse cliënt. Daarnaast kun jij het zelfmanagement en de zelfredzaamheid van je cliënt en zijn systeem versterken. Je weet welke preventieve maatregelen je kunt inzetten om de zelfredzaamheid van de cliënten te vergroten.

Werkervaring
Gedurende de opleiding werk je 1 dag in de week in 1 van de 5 Elyse klinieken voor nierzorg en doe je dialysebehandelingen in de extramurale zorg. Tijdens de opleiding ga op stage bij een intramurale dialyseafdeling en ga je je verder verdiepen in peritoneale dialyse en de acute hemodialyse zorg. Deze stage is in samenwerking met de verwijzende ziekenhuizen.

Start scholing!
De opleiding dialyseverpleegkundige start in april en oktober en duurt 12 maanden. De opleiding bestaat uit een hoofdfase, 7 maanden en een afstudeerfase, 5 maanden. De studiebelasting van de opleiding bedraagt 748 uur. In deze maanden heb je 18 expertise onderwijsdagen en 288 intramurale stage uren. De opleiding is CZO-erkend, ingeschaald op NLQF-6 niveau en geaccrediteerd door de V&VN met 119 punten. Voorafgaande aan de opleiding dien je het HD assessment programma succesvol af te ronden en PD-scholingen te behalen.

De kosten voor de vervolgopleiding zijn € 4.200,-. Dit is inclusief lesmateriaal en toetsing.

Van niveau 4 naar 6
Wanneer je een verpleegkundig diploma op niveau 4 hebt, start je voorafgaande de opleiding met de Transitie module. Je wordt dan in 3 maanden voorbereid op een NLQF 6 opleiding.

Ben jij verpleegkundige met diploma niveau 4 of 5, heb je affiniteit met de dialyse cliënt en werk je minimaal 24 uur per week? Specialiseer je dan via onze opleiding dialyseverpleegkundige. Dan kan dat ook! Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. 

 

De opleiding in het kort 

  • 12 maanden
  • Starten in april of oktober
  • 119 Accreditatiepunten
  • Intramurale stage

Hoe kan ik mij aanmelden?

Aanmelden voor de Opleiding Dialyseverpleegkundige kan in 3 stappen

1.

Inschrijven

Via de website schrijf je je in voor de opleiding. Wij nemen daarna zo snel mogelijk contact met je op.

2.

Persoonlijk gesprek

In een persoonlijk gesprek bespreken we de mogelijkheden tot het volgen van de opleiding en wat je hiervoor nodig hebt. Je krijgt formulieren mee om in te vullen.

3.

Start opleiding

Als alle formulieren zijn ingevuld en het opleidingsgeld is betaald, kun je starten met de opleiding.

Aanmelden voor de opleiding

Meer weten over deze opleiding? Mail je vraag naar academy@expertcare.nl.