Terug naar overzicht
Publicatiedatum: 07-6-2019

Hemodialyse thuis weer een stapje dichterbij

Op 6 juni liepen onze collega’s Sylvia Wallegie, Angela Graumans en Daisy Adelmund een dag mee bij de collega's van de dialyseafdeling van het LUMC. Dit ter voorbereiding op de eerste hemodialyse cliënt thuis.

Als er door een nierfalen gedialyseerd moet worden, zijn er twee behandelvormen. De peritoneale dialyse waarbij de uitwisseling van afvalstoffen plaatsvindt via het buikvlies en de hemodialyse waarbij het bloed gezuiverd wordt met behulp van een kunstnier. Welke vorm er ook van toepassing is, het heeft ten alle tijden een grote impact op het leven. Samen met de industrie en de ziekenhuizen waar ExpertCare mee samenwerkt, zijn we bezig om ook de hemodialyse thuis op een verantwoorde manier thuis mogelijk te maken.

Hiervoor moeten we de kennis die we hebben over hemodialyse met elkaar delen, alleen zo kunnen we verder ontwikkelen en de zorg innoveren. Op 6 juni hebben we hierin met de het LUMC weer goede stappen gemaakt.

Meer weten over de mogelijkheden van Hemodialyse thuis? Neem contact op met ons dialyseteam via dialyse@expertcare.nl of lees meer op onze website