Kinderverpleegkundige bij ExpertCare

Kinderverpleegkundige in de wijk
Als kinderverpleegkundige binnen ExpertCare heb je veel mogelijkheden. In de wijk biedt je ziekenhuisverplaatste zorg zoals: medicatie en chemotherapie toedienen, verzorgen van verschillende infuuslijnen/port-a-cath, verzorgen en wisselen van sondes of beademingszorg.

Naast de verpleegtechnische handelingen die je uitvoert, heb je ook een signalerende functie met betrekking tot de gezondheidstoestand van het kind en de werking van de medicatie die je toedient. Naast thuisverpleging biedt je ook verpleging op locatie. Denk hierbij aan scholen en dagverblijven. Zo zorg je ervoor dat ook een ziek kind actief kan deelnemen in de maatschappij en zich kan blijven ontwikkelen, ondanks de ziekte. 

Bekijk hier de vacatures voor Kinderverpleegkundige in de wijk

Villa ExpertCare
Naast de zorg in de wijk, kun je bij ExpertCare ook kiezen voor het werken in een van onze kinderzorgvilla’s. Hier bieden we logeerzorg en woonzorg voor ernstig en chronisch zieke kinderen. En kinderen kunnen komen spelen bij het medisch kinderdagverblijf. Er is 24 uur per dag verpleging aanwezig, zodat de kinderen de (intensieve)zorg krijgen die zij nodig hebben. In deze villa’s draai je met je collega’s eigenlijk een soort huishouden om de kinderen een zo’n thuis mogelijke gevoel te geven. Samen eten aan tafel, spelletjes doen, even lekker buiten spelen tot een verhaaltje voor het slapen gaan. Hier ben je als kinderverpleegkundige echt onderdeel van het leven van het kind.  

Bekijk hier de vacatures voor Kinderverpleegkundige in de Villa

Ontwikkeling van een ziek kind 
Als kinderverpleegkundige heb je ook oog voor de sociale situatie en de ontwikkeling van het kind. Ondanks de ziekte is het belangrijk dat een kind zich kan blijven ontwikkelen. Zowel in de thuissituatie als in de Villa’s spelen de Kinderverpleegkundigen hier een belangrijke rol in.   

Palliatieve zorg
Het werk van een Kinderverpleegkundige kan soms best heftig zijn. Want kinderen worden niet altijd beter en dan is het geven van Palliatieve zorg aan kinderen ook onderdeel van je vak. Jij bent voor kinderen in de terminale fase en hun ouders een steun en toeverlaat. Heel dankbaar werk waarin je ook voor ouders echt het verschil kan maken om deze laatste fase mooi af te sluiten. 

Meer informatie over de module Psychosociale Familiezorg

 

Wat je nog meer wil weten over Kinderverpleegkundige 

 

Waarom kinderverpleegkundige
Een kind vraagt om andere zorg dan een volwassenen. Bij kinderzorg gaat het veel meer om het leven en de mensen rond het kind. Ook ligt er veel focus op het ervoor zorgen dat het kind zo weinig mogelijk hinder ondervindt van de zorg die het kind krijgt. Creativiteit is dus een heel waardevolle eigenschap van kinderverpleegkundigen.

Wat doe je als kinderverpleegkundige
Een Kinderverpleegkundige biedt zorg aan kinderen. Dit kan in het ziekenhuis, maar ook in de wijk bieden Kinderverpleegkundige zorg aan kinderen. Niet alleen thuis, maar ook op school of op de opvang. Juist om ervoor te zorgen dat een ziek kind zo veel mogelijk kind kan zijn en een zo normaal leven kan leiden.

Hoe word je kinderverpleegkundige
Voor het verplegen van kinderen is sinds een aantal jaar de aantekening niet meer verplicht. Wanneer je echt structureel met kinderen werkt is een aantekening voor kinderverpleegkundige aanvullend op je hbo-V zeker gewenst. Binnen ExpertCare Academy hebben we ook een vervolgopleiding kinderverpleegkunde.

Hoeveel verdien je als kinderverpleegkundige
Het salaris van een kinderverpleegkundige wordt bepaald door de ervaring die is opgedaan. Binnen de thuisverpleging valt een Kinderverpleegkundige in schaal 50. Je verdient dan tussen de 3.013,60 en de 4.370,94 euro.

Kinderverpleegkundige bij ExpertCare

Ook kinderverpleegkundige worden? Bekijk onze mogelijkheid van studeren en werken.   

Opleiding Kinderverpleegkundige