VERHAAL VAN: DE HEER VAN OOSTRUM UIT LOPIK

In 2018 werd Theo van Oostrum (68) totaal overvallen door het Guillian Barré syndroom. Hierdoor raakte zijn lichaam vanaf zijn benen steeds verder verlamd. Na bijna 1,5 week op de IC, waar hij aan de beademing lag, kwam hij 2 weken in het ziekenhuis te liggen. Hier werd gestart met Kiovig, Immunoglobuline, dit is een eiwit dat voorkomt in bloedplasma en wordt gewonnen uit bloed van donoren. Immunoglobulinen spelen een belangrijke rol bij de afweer tegen infectieziekten.

‘Ik kon niet eens zelfstandig eten toen ik met de revalidatie in de Hoogstraat startte’ vertelt meneer van Oostrum. ‘In heb 8 weken keihard getraind om lopend weer het pand te kunnen verlaten, want dat had ik mijzelf als doel gesteld.  Door progressieve uitval moest ik de Kiovig blijven gebruiken en het  werkte goed bij mij, dus mocht ik thuis de behandeling via infuus voortzetten. Dit vind ik heel fijn, want wanneer ik naar het UMC moet, ben ik een hele dag kwijt. Nu ben ik in een ochtendje klaar en ik hoef nergens naartoe. De verpleegkundige heeft de tijd voor mij om te horen hoe het gaat en tussendoor zit ik met de Ipad en onze poes Els lekker op de bank. Ondertussen doet de verpleegkundige wat administratief werk en checkt zij af en toe of alles nog goed gaat. ’ Ook mevrouw van Oostrum vindt de thuisbehandeling erg fijn. ‘Ik doe meestal even een boodschapje of rommel wat in huis, ik vind het erg fijn dat we niet op pad hoeven’.

‘Vanaf december 2018 komen de verpleegkundigen van ExpertCare bij mij thuis het infuus prikken. Eerst om de 3 weken, maar omdat het erg goed gaat nu om de 4 weken. Binnenkort heb ik een afspraak om het verder af te bouwen. Ik heb enorm geluk gehad’, vult meneer Oostrum aan. ‘Volgende week gaan we voor 2 weken naar Duitsland op vakantie, dit hadden we een half jaar geleden toch niet gedacht’.

Iedere zorg thuis op maat
Mare, gespecialiseerd verpleegkundige: 'Mijn ervaring is dat cliënten het heel fijn vinden om in hun vertrouwde omgeving te blijven. Lekker onderuit op de bank met een boek of bezig met je hobby. We hebben ook een cliënt die aan het schilderen/tekenen is tijdens de toediening. En er is altijd tijd voor een kop koffie. Wij passen ons aan aan de wensen van de cliënt zodat die zich zo prettig mogelijk voelt. Je leert de cliënten echt kennen en je zorgt dat je goed op de hoogte blijft over hoe het gaat. Als het nodig is nemen we in overleg met de cliënt contact op met de behandelend specialist. Zo zorgen we dat iedere cliënt zorg op maat krijgt.'

Contact opnemen

Heeft u vragen over onze zorgdiensten of wilt u zich voor een van onze diensten aanmelden, neem dan contact met ons op.

Contact opnemen