Terug naar overzicht

Beademingszorg in Villa ExpertCare

Door een ziekte of een aandoening kan het zijn dat uw kind niet genoeg kracht heeft om zelfstandig te ademen. Uw kind heeft dan ademhalingsondersteuning (kunstmatige beademing) nodig. Als ademhalingsondersteuning niet 24 uur per dag nodig is, kan het zo zijn dat uw kind extra zuurstof krijgt via een neusmasker of een neusmondmasker. Meestal mag uw kind met ademhalingssondersteuning, een neusmasker of een neusmondmasker snel naar huis. Maar als uw kind 24 uur per dag intensieve zorg nodig heeft, is dat helaas niet altijd mogelijk. Speciaal voor deze kinderen bieden wij de zorg rondom ademhalingsondersteuning (beademingszorg) in Villa ExpertCare. Een fijne en huiselijke omgeving, waar (kinder)verpleegkundigen 24 uur per dag aanwezig zijn om uw kind de zorg en verpleging te bieden die het nodig heeft. En natuurlijk mag u uw kind zo vaak mogelijk bezoeken als u wilt.

Beademingszorg in Villa ExpertCare

Bij beademingszorg sluit de verpleegkundige de beademingsmachine aan op de tracheacanule, op het of neusmasker of op het neusmondmasker. De verpleegkundige bekijkt ieder moment of uw kind nog genoeg zuurstof heeft en hoe het met uw kind gaat. Als uw kind ondanks de beademing benauwd blijft, overlegt zij met de behandelend arts of het CTB (Centrum voor Thuisbeademing). Zo zorgen wij ervoor dat uw kind altijd vrijuit kan ademen.

Ondanks dat uw kind in Villa ExpertCare verblijft, proberen wij het gewone leven zo veel mogelijk door te laten gaan. Wij eten op vaste tijden en gaan op vaste tijden naar bed. Zo krijgt uw kind rust en regelmaat. Ook is er natuurlijk tijd voor leuke en leerzame activiteiten in Villa ExpertCare. Er zijn pedagogisch medewerkers aanwezig die de ontwikkeling van uw kind in de gaten houden. En de toegewijde vrijwilligers van Villa ExpertCare nemen alle tijd om te spelen met uw kind.

Kosten en aanmelden

Bent u geen verwijzer? En wilt u zorg aanvragen bij Villa ExpertCare? Dan kunt het aanvraagformulier invullen onder de knop 'zorg regelen'. Als u vragen heeft over het aanmelden, kunt u contact met ons opnemen. Samen bespreken wij wat de mogelijkheden zijn. Meer informatie over de kosten vindt u op de pagina 'kosten'. Villa ExpertCare heeft locaties in Rijswijk, VleutenWaalre en Wezep.

Hoe kan ik me aanmelden?

We leggen in 3 simpele stappen uit hoe het aanmelden werkt.

1.

Aanvragen

U bespreekt met de behandelend arts in het ziekenhuis of uw kind in aanmerking komt voor beademingszorg in Villa ExpertCare. Is dat het geval? Dan vult u of de verpleegkundige het aanvraagformulier in onder de knop 'zorg regelen'.

2.

Zorgleefplan

Het is belangrijk dat iedereen zich prettig voelt bij de zorg. Daarom maakt ExpertCare, samen met u en het gezin een zorgplan waarin alle hulpvragen en persoonlijke wensen worden meegenomen.

3.

Intakegesprek wijkteam

Tijdens onze eerste afspraak hebben wij een intakegesprek met u. Hierin vragen wij naar de wensen en behoefte van u en het gezin.

Unable to render media.

Direct zorg regelen

Regel de zorg direct of vraag advies of hulp bij het aanvragen van kinderverpleging in Villa ExpertCare.

Zorg regelen Een vraag stellen