Unable to render media.
Terug naar overzicht

Chemotherapie in Villa ExpertCare

Als uw kind chemotherapie nodig heeft, wilt u uw kind het liefst dichtbij u hebben, in een vertrouwde omgeving. Bij ExpertCare kunnen wij veel kinderen thuis verplegen, in plaats van in het ziekenhuis. Soms is dat helaas niet mogelijk omdat uw kind 24 uur per dag intensieve zorg nodig heeft. Speciaal voor deze kinderen bieden wij de zorg rondom de behandeling met chemotherapie in Villa ExpertCare. Een fijne, huiselijke omgeving, waar u bij uw kind kunt zijn en waar uw kind ‘zo thuis mogelijk’ kan leven. In Villa ExpertCare zijn 24 uur per dag (kinder)verpleegkundigen en (ortho)pedagogische medewerkers aanwezig om de zorg te bieden die uw kind nodig heeft.

Chemotherapie in Villa ExpertCare

Kinderen tussen de 0 en 18 jaar kunnen bij Villa ExpertCare terecht voor een behandeling. Uw kind krijgt de chemotherapie via een infuus of Porth-a-Cath. Een (kinder)verpleegkundige van Villa ExpertCare legt het infuus aan of prikt de Porth-a-Cath aan. Uw kind mag zelf kiezen waar: in bed, op de bank of in een lekkere stoel. Nadat het infuus is aangekoppeld, zorgen wij dat de dagelijkse bezigheden van uw kind zoveel mogelijk gewoon door gaan. Als de kuur klaar is, koppelt de verpleegkundige het infuus weer los. U kunt al die tijd bij uw kind blijven.

Ondanks dat uw kind niet thuis verblijft, doen wij er alles aan om het leven van uw kind zo gewoon mogelijk door te laten gaan. Wij werken met een vast dagprogramma, waardoor uw kind rust en regelmaat krijgt. Ook gebruiken wij spel, gebarentaal, pictogrammen, muziek en ontwikkelingsgericht speelgoed om de ontwikkeling van uw kind te bevorderen.

Kosten en aanmelden

Bent u geen verwijzer? En wilt u zorg aanvragen bij Villa ExpertCare? Dan kunt het aanvraagformulier invullen onder de knop 'zorg regelen'. Als u vragen heeft over het aanmelden, kunt u contact met ons opnemen. Samen bespreken wij wat de mogelijkheden zijn. Meer informatie over de kosten vindt u op de pagina 'kosten'. Villa ExpertCare heeft locaties in Rijswijk, VleutenWaalre en Wezep.

Hoe kan ik mijn kind aanmelden?

We leggen in 3 simpele stappen uit hoe het aanmelden werkt.

1.

Aanmelden

U bespreekt met de behandelend arts in het ziekenhuis of uw kind in aanmerking komt voor chemotherapie of de periode tussen de chemokuren in Villa ExpertCare. Is dat het geval? Dan vult u of de verpleegkundige het aanvraagformulier in onder de knop 'zorg regelen'.

2.

Zorgleefplan

Het is belangrijk dat iedereen zich prettig voelt bij de zorg. Daarom maakt ExpertCare, samen met u en het gezin een zorgplan waarin alle hulpvragen en persoonlijke wensen worden meegenomen.

3.

Intakegesprek

Tijdens onze eerste afspraak houden wij een intakegesprek met uw cliënt. Hierin vragen wij naar zijn wensen en behoeften tijdens de zorg.

Unable to render media.

Direct zorg regelen

Regel de zorg direct of vraag advies of hulp bij het aanvragen van kinderverpleging in Villa ExpertCare.

Zorg regelen Een vraag stellen