Unable to render media.
Terug naar overzicht

Oncologiebegeleiding in Villa ExpertCare

Vaak wordt na een behandeling of operatie pas duidelijk wat de gevolgen zijn van kanker. Het dagelijks leven is niet meer zoals het was en dat moet opnieuw vorm krijgen. Bij Villa ExpertCare helpen wij uw kind en u als ouders/verzorgers om met deze nieuwe situatie om te gaan. Verpleegkundigen staan uw kind en het gezin bij met praktische hulp, verpleging en advies of nemen tijdelijk de zorg voor u uit handen.

Oncologiebegeleiding in Villa ExpertCare

Als uw kind tijdens of na een behandeling of operatie weer naar huis mag, bent u nog niet altijd voorbereid op de nieuwe situatie. In dat geval kan uw kind na ontslag uit het ziekenhuis tijdelijk bij ons verblijven. Wij werken met een vast dagritme, zodat uw kind weer langzaam kan wennen aan het dagelijks leven met of na een behandeling tegen kanker. Ook ouders/verzorgers kunnen bij ons verblijven, zodat wij u kunnen helpen bij het vinden van uw draai in de nieuwe situatie. In Waalre beschikken wij zelfs over ouder-kindappartementen waar zorg 24 uur per dag aanwezig is.

Wij begrijpen dat de zorg voor uw zieke kind complex en zwaar kan zijn. Hierbij kunnen wij u ondersteunen. U kunt uw kind brengen bij onze kinderdagopvang. Maar uw kind kan ook bij ons komen logeren, zodat de rest van het gezin weer even op adem kan komen.

Psychosociale begeleiding door ExpertCare

De ziekte van uw kind zorgt vaak ook bij onzekerheid in het gezin. Bijvoorbeeld over de thuissituatie, werk, financiën, huisvesting of het huishouden. Desgewenst schakelen wij – in overleg met u – maatschappelijk werk, of een medisch therapeut of fysiotherapeut in.

Met psychosociale begeleiding willen wij u helpen omgaan met de emotionele, psychologische en relationele gevolgen van het leven met uw ziekte/de ziekte van uw kind. Dit is een aanvulling op uw medische behandeling en begeleiding. 

Kosten en aanmelden

Bent u geen verwijzer? En wilt u zorg aanvragen bij Villa ExpertCare? Dan kunt het aanvraagformulier invullen onder de knop 'zorg regelen'. Als u vragen heeft over het aanmelden, kunt u contact met ons opnemen. Samen bespreken wij wat de mogelijkheden zijn. Meer informatie over de kosten vindt u op de pagina 'kosten'. Villa ExpertCare heeft locaties in Rijswijk, VleutenWaalre en Wezep.

Hoe kan ik me aanmelden?

We leggen in 3 simpele stappen uit hoe het aanmelden werkt.

1.

Aanvragen

U geeft bij uw behandelend arts in het ziekenhuis aan dat u oncologiebegeleiding thuis voor u of uw kind wenst. U, of de verpleegkundige vult het aanvraagformulier in onder de knop 'zorg regelen'.

2.

Zorgleefplan

Het is belangrijk dat iedereen zich prettig voelt bij de zorg. Daarom maakt ExpertCare, samen met u en het gezin een zorgplan waarin alle hulpvragen en persoonlijke wensen worden meegenomen.

3.

Intakegesprek

Tijdens onze eerste afspraak houden wij een intakegesprek met uw cliënt. Hierin vragen wij naar zijn wensen en behoeften tijdens de zorg.

Unable to render media.

Direct zorg regelen

Regel de zorg direct of vraag advies of hulp bij het aanvragen van kinderverpleging in Villa ExpertCare.

Zorg regelen Een vraag stellen