Terug naar overzicht

Palliatieve sedatie in Villa ExpertCare

Als uw kind niet meer lang te leven heeft, begint een periode van afscheid nemen. Het liefst wenst u een mooi en waardig afscheid voor uw kind. Maar door ondraaglijke pijn, benauwdheid of onrust kan het wachten op de dood een lijdensweg zijn. U kunt dan kiezen voor palliatieve sedatie. Deze dienst bieden wij bij u thuis aan. Maar als het niet (meer) mogelijk is om thuis te blijven, bieden wij een rustige plek in Villa ExpertCare.

Palliatieve sedatie in Villa ExpertCare

Kinderen tussen de 0 en 18 jaar kunnen bij Villa ExpertCare terecht voor palliatieve sedatie. Palliatieve sedatie is niet hetzelfde als euthanasie. Bij palliatieve sedatie geeft de verpleegkundige rustgevende medicatie via een infuus of een injectie. Door deze medicijnen ontspant uw kind zich, of hij/zij valt in slaap. Soms geven wij slechts een kleine hoeveelheid medicijnen, zodat uw kind ’s nachts goed slaapt. Maar als ook overdag wakker zijn ondraaglijk wordt, geven wij extra medicatie.

Als uw kind ernstig ziek is, wilt u het liefst zo dicht mogelijk bij uw kind zijn. Daarom biedt ExpertCare slaapplaatsen aan de ouders. U mag hier blijven slapen wanneer u dat wilt. Zo kunt u altijd dichtbij uw kind zijn. Ook familie en vrienden zijn welkom om uw kind te bezoeken in Villa ExpertCare. Voor de medewerkers is het wel prettig om te weten wanneer er bezoek komt en wanneer het bezoek weer weggaat. 

Kosten en aanmelden

Bent u geen verwijzer? En wilt u zorg aanvragen bij Villa ExpertCare? Dan kunt het aanvraagformulier invullen onder de knop 'zorg regelen'. Als u vragen heeft over het aanmelden, kunt u contact met ons opnemen. Samen bespreken wij wat de mogelijkheden zijn. Meer informatie over de kosten vindt u op de pagina 'kosten'. Villa ExpertCare heeft locaties in Rijswijk, VleutenWaalre en Wezep.

Hoe kan ik mijn kind aanmelden?

We leggen in 3 simpele stappen uit hoe het aanmelden werkt.

1.

Aanmelden

U bespreekt met de behandelend arts in het ziekenhuis of uw kind in aanmerking komt voor palliatieve sedatie in Villa ExpertCare. Is dat het geval? Dan vult u of de verpleegkundige het aanvraagformulier in onder de knop 'zorg regelen'.

2.

Zorgleefplan

Het is belangrijk dat iedereen zich prettig voelt bij de zorg. Daarom maakt ExpertCare, samen met u en het gezin een zorgplan waarin alle hulpvragen en persoonlijke wensen worden meegenomen.

3.

Intakegesprek

Tijdens onze eerste afspraak houden wij een intakegesprek met u. Hierin vragen wij naar uw wensen en behoeften tijdens de zorg.

Direct zorg regelen

Regel de zorg direct of vraag advies of hulp bij het aanvragen van kinderverpleging in Villa ExpertCare.

Zorg regelen Een vraag stellen