Unable to render media.
Terug naar overzicht

Blaaskatheter in Villa ExpertCare

Als uw kind moeite heeft, met plassen, kan een blaaskatheter een oplossing zijn. Een blaaskatheter helpt om de urine af te voeren uit de blaas. Het inbrengen van een blaaskatheter (katheteriseren) gebeurt in het ziekenhuis. Na het plaatsen van de katheter mag uw kind gelukkig meestal snel weer naar huis. Is naar huis gaan (nog) niet mogelijk? Dan bieden wij een plaats in Villa ExpertCare. Een warme en huiselijke plek, waar wij 24 uur per dag klaar staan om uw kind te verplegen en verzorgen.

Blaaskatheter in Villa ExpertCare

In het ziekenhuis plaatst een arts of een verpleegkundige een flexibel buisje in de urinebuis of in de buikwand. Dit buisje zit vast aan een zak aan het been van uw kind. Deze zak vangt de urine op. In Villa ExpertCare bieden wij verpleging en verzorging bij een blaaskatheter. Wij legen de katheter, maken hem schoon en vervangen de zak waarin de urine wordt opgevangen. Uw kind mag zelf bepalen waar wij de handelingen uitvoeren: in zijn slaapkamer of misschien op een andere vertrouwde plek in huis. Als uw kind voor een langere tijd een blaaskatheter nodig heeft, is het fijn als u zelf ook de blaaskatheter kunt verschonen en vervangen. Wij kunnen u deze handelingen leren, als uw kind bij ons verblijft. Als u dat fijn vindt kunt u ook bij ons slapen.

Bij Villa ExpertCare proberen wij om het ‘gewone leven’ zo veel mogelijk door te laten gaan. Wij leven volgens een vast dagritme, waardoor uw kind rust en regelmatig heeft. Onze pedagogische medewerkers zorgen voor de ontwikkeling van uw kind tijdens het verblijf. Zij maken bijvoorbeeld knutselwerkjes met uw kind en spelen met ontwikkelingsgericht speelgoed. Naast alle activiteiten is er natuurlijk ook nog genoeg tijd om lekker te ontspannen in de gezellige woonkamer of heerlijk buiten in de tuin. 

Kosten en aanmelden

Bent u geen verwijzer? En wilt u zorg aanvragen bij Villa ExpertCare? Dan kunt het aanvraagformulier invullen onder de knop 'zorg regelen'. Als u vragen heeft over het aanmelden, kunt u contact met ons opnemen. Samen bespreken wij wat de mogelijkheden zijn. Meer informatie over de kosten vindt u op de pagina 'kosten'. Villa ExpertCare heeft locaties in Rijswijk, VleutenWaalre en Wezep.

Hoe kan ik mijn kind aanmelden?

We leggen in 3 simpele stappen uit hoe het aanmelden werkt.

1.

Aanvragen

U bespreekt met de behandelend arts in het ziekenhuis of u of uw kind in aanmerking komt voor verpleging en verzorging bij een blaaskatheter in Villa ExpertCare. Is dat het geval? Dan vult u of de verpleegkundige het aanvraagformulier in onder de knop 'zorg regelen'.

2.

Zorgleefplan

Het is belangrijk dat iedereen zich prettig voelt bij de zorg. Daarom maakt ExpertCare, samen met u en het gezin een zorgplan waarin alle hulpvragen en persoonlijke wensen worden meegenomen.

3.

Intakegesprek

Tijdens onze eerste afspraak hebben wij een intakegesprek met u. Hierin vragen wij naar de wensen en behoefte van uw en het gezin.

Unable to render media.

Direct zorg regelen

Regel de zorg direct of vraag advies of hulp bij het aanvragen van kinderverpleging in Villa ExpertCare.

Zorg regelen Een vraag stellen