Unable to render media.
Terug naar overzicht

Drainzorg in Villa ExpertCare

Soms is het nodig om na een operatie bloed of overtollig weefselvocht uit een wond op te vangen. Als dit niet gebeurt, gaat de wond misschien ontsteken. Om het vocht op te vangen, wordt tijdens de operatie in het ziekenhuis een wonddrain geplaatst. Deze drain vangt het vocht op. In de tussentijd heeft u uw kind het liefst thuis, zo dicht mogelijk bij u. Als uw kind 24 uur per dag intensieve zorg nodig heeft, is het helaas niet altijd mogelijk om de zorg thuis te ontvangen.

Drainzorg in Villa ExpertCare

Juist voor een kind is het belangrijk om in de eigen omgeving te herstellen. Maar als het niet mogelijk is om thuis verzorgd te worden, kunnen kinderen tussen de 0 en 18 jaar terecht bij Villa ExpertCare voor zorg en begeleiding bij een drain. De verpleegkundige meet iedere dag hoe veel vocht er is opgevangen in de flesjes die vastzitten aan de drains. Als de flesjes vol zijn, vervangt zij de flesjes. Als u/uw kind niet zo veel bloed of vocht meer verliest, haalt de verpleegkundige (in overleg met de behandelend arts) de drain weer uit het lichaam. Als uw kind een drain heeft, is het belangrijk dat uw kind rustig aan doet. Zo geneest de wond het snelst. Ondanks de beperkingen die een drain met zich meebrengt, proberen wij het gewone leven toch zo veel mogelijk door te laten gaan. Samen met uw kind bekijken wij met welke activiteiten hij of zij mee kan doen. Uw kind kan bijvoorbeeld kleuren, muziek maken en spelen in de mooie achtertuin. Natuurlijk houden wij uw kind goed in de gaten en zorgen ervoor dat hij of zij genoeg rust neemt om te herstellen.

Kosten en aanmelden

Bent u geen verwijzer? En wilt u zorg aanvragen bij Villa ExpertCare? Dan kunt het aanvraagformulier invullen onder de knop 'zorg regelen'. Als u vragen heeft over het aanmelden, kunt u contact met ons opnemen. Samen bespreken wij wat de mogelijkheden zijn. Meer informatie over de kosten vindt u op de pagina 'kosten'. Villa ExpertCare heeft locaties in Rijswijk, VleutenWaalre en Wezep.

Hoe kan ik mijn kind aanmelden?

We leggen in 3 simpele stappen uit hoe het aanmelden werkt.

1.

Aanvragen

U bespreekt met de behandelend arts in het ziekenhuis of uw kind in aanmerking komt voor drainzorg in Villa ExpertCare. Is dat het geval? Dan vult u of de verpleegkundige het aanvraagformulier in onder de knop 'zorg regelen'.

2.

Zorgleefplan

Het is belangrijk dat iedereen zich prettig voelt bij de zorg. Daarom maakt ExpertCare, samen met u en het gezin een zorgplan waarin alle hulpvragen en persoonlijke wensen worden meegenomen.

3.

Intakegesprek

Tijdens onze eerste afspraak hebben wij een intakegesprek met u. Hierin vragen wij naar de wensen en behoefte van uw en het gezin.

Unable to render media.

Direct zorg regelen

Regel de zorg direct of vraag advies of hulp bij het aanvragen van kinderverpleging in Villa ExpertCare.

Zorg regelen Een vraag stellen