Terug naar overzicht

Neusmaagsonde (sondevoeding) in Villa ExpertCare

Als uw kind een neusmaagsonde krijgt, heeft uw kind zorg en begeleiding nodig. Het liefst bieden wij deze zorg bij u thuis, in de eigen, vertrouwde omgeving. Maar als uw kind 24 uur per dag intensieve zorg en begeleiding nodig heeft, is dat helaas niet altijd mogelijk. Deze kinderen kunnen voor zorg en begeleiding terecht bij Villa ExpertCare. Een fijne en huiselijke plek waar uw kind de ruimte krijgt om zichzelf te zijn. In Villa ExpertCare zijn 24 uur per dag (kinder)verpleegkundigen en (ortho)pedagogische medewerkers aanwezig om uw kind de zorg te bieden die het nodig heeft. En natuurlijk kunt u uw kind zo vaak bezoeken als u wilt.

Zorg en begeleiding bij een neusmaagsonde in Villa ExpertCare

Kinderen tussen de 0 en 18 jaar kunnen bij Villa ExpertCare terecht voor de zorg die zij nodig hebben. Door een ziekte of een behandeling komt het soms voor dat het niet goed lukt om te eten. Of eten lukt wel, maar het lichaam krijgt niet genoeg voeding binnen. Bij een neusmaagsonde krijgt uw kind vloeibare voeding via een slangetje dat via de neus, keel en slokdarm naar de maag wordt vervoerd. Dit slangetje heet een sonde. Een (kinder)verpleegkundige in Villa ExpertCare sluit de sondevoeding aan. Uw kind mag zelf een fijne plek in de villa kiezen om de sonde aan te sluiten. Als de (kinder)verpleegkundige de sonde heeft ingebracht, plakt zij de sonde met een pleister vast aan de neus en/of de wang van uw kind. Zo kan de sonde niet verschuiven.

Als uw kind sondevoeding nodig heeft, wordt de beweegvrijheid van uw kind minder. Binnen onze villa doen wij er alles aan om het normale leven zo normaal mogelijk door te laten gaan. Met behulp van spelgebarentaal, pictogrammen, muziek en speelgoed werken wij aan de persoonlijke ontwikkeling van uw kind.

Kosten en aanmelden

Bent u geen verwijzer? En wilt u zorg aanvragen bij Villa ExpertCare? Dan kunt het aanvraagformulier invullen onder de knop 'zorg regelen'. Als u vragen heeft over het aanmelden, kunt u contact met ons opnemen. Samen bespreken wij wat de mogelijkheden zijn. Meer informatie over de kosten vindt u op de pagina 'kosten'. Villa ExpertCare heeft locaties in Rijswijk, VleutenWaalre en Wezep.

Hoe kan ik mijn kind aanmelden?

We leggen in 3 simpele stappen uit hoe het aanmelden werkt.

1.

Aanvragen

U bespreekt met de behandelend arts in het ziekenhuis of u of uw kind in aanmerking komt voor een neusmaagsonde in Villa ExpertCare. Is dat het geval? Dan vult u of de verpleegkundige het aanvraagformulier in onder de knop ‘zorg regelen’.

2.

Zorgleefplan

Het is belangrijk dat iedereen zich prettig voelt bij de zorg. Daarom maakt ExpertCare, samen met u en het gezin een zorgplan waarin alle hulpvragen en persoonlijke wensen worden meegenomen.

3.

Intakegesprek

Tijdens onze eerste afspraak hebben wij een intakegesprek met u. Hierin vragen wij naar de wensen en behoefte van uw en het gezin.

Direct zorg regelen

Regel de zorg direct of vraag advies of hulp bij het aanvragen van kinderverpleging in Villa ExpertCare.

Zorg regelen Een vraag stellen