Unable to render media.
Terug naar overzicht

PEG-sonde in Villa ExpertCare

Als uw kind een PEG-sonde heeft of krijgt, heeft uw kind zorg en begeleiding nodig. Voor een kind is het fijn als hij/zij deze zorg thuis krijgt. Dichtbij u en de andere gezinsleden. Als uw kind 24 uur per dag zorg nodig heeft, is dat helaas niet altijd mogelijk. Wij bieden dan een plaats aan in Villa ExpertCare. Een fijne plek waar 24 uur per dag (kinder)verpleegkundigen klaar staan om uw kind de zorg te bieden die het nodig heeft. En een plek waar ruimte is om plezier te maken en te rusten.

Zorg en begeleiding bij een PEG-sonde in Villa ExpertCare

Kinderen tussen de 0 en 18 jaar kunnen bij Villa ExpertCare terecht voor de zorg die zij nodig hebben. Als uw kind voor een langere tijd niet meer kan eten of niet genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt, krijgt hij/zij vaak een PEG-sonde. Meestal heeft uw kind dan al voor een langere tijd een neusmaagsonde gehad. Een PEG-sonde is een slangetje dat door de buikwand heen met de maag verbonden is. Door het slangetje kan vloeibaar voedsel en vocht direct naar de maag gebracht worden. Een PEG-sonde wordt in het ziekenhuis geplaatst. Daarna kan uw kind zo snel mogelijk naar Villa ExpertCare. 

Als uw kind een PEG-sonde krijgt, zijn er veel dingen waar uw kind rekening mee moet houden. De verpleegkundigen van Villa ExpertCare leren u en indien mogelijk uw kind hoe hij/zij de sonde verzorgt en hoe u of uw kind zelf de zakjes met voedsel zelf aan kan sluiten. Ondanks de beperkingen die een PEG-sonde met zich meebrengen, doen wij er alles aan om het leven van uw kind zo gewoon mogelijk door te laten gaan. We hebben een vast dagprogramma, waardoor uw kind rust en regelmaat krijgt. Daarnaast is er natuurlijk ook tijd om activiteiten te doen en plezier te maken.

Kosten en aanmelden

Bent u geen verwijzer? En wilt u zorg aanvragen bij Villa ExpertCare? Dan kunt het aanvraagformulier invullen onder de knop 'zorg regelen'. Als u vragen heeft over het aanmelden, kunt u contact met ons opnemen. Samen bespreken wij wat de mogelijkheden zijn. Meer informatie over de kosten vindt u op de pagina 'kosten'. Villa ExpertCare heeft locaties in Rijswijk, VleutenWaalre en Wezep.

Hoe kan ik mijn kind aanmelden?

We leggen in 3 simpele stappen uit hoe het aanmelden werkt.

1.

Aanvragen

U bespreekt met de behandelend arts in het ziekenhuis of uw kind in aanmerking komt voor zorg bij een PEG-sonde in Villa ExpertCare. Is dat het geval? Dan vult u of de verpleegkundige het aanvraagformulier in onder de knop 'zorg regelen'.

2.

Zorgleefplan

Het is belangrijk dat iedereen zich prettig voelt bij de zorg. Daarom maakt ExpertCare, samen met u en het gezin een zorgplan waarin alle hulpvragen en persoonlijke wensen worden meegenomen.

3.

Intakegesprek

Tijdens onze eerste afspraak houden wij een intakegesprek met uw cliënt. Hierin vragen wij naar zijn wensen en behoeften tijdens de zorg.

Unable to render media.

Direct zorg regelen

Regel de zorg direct of vraag advies of hulp bij het aanvragen van kinderverpleging in Villa ExpertCare.

Zorg regelen Een vraag stellen