Unable to render media.
Terug naar overzicht

Perifeer infuus in Villa ExpertCare

Iemand die voor een korte tijd vloeibare medicijnen, bloed of vocht nodig heeft, krijgt vaak een perifeer infuus. Een perifeer infuus is een slangetje dat direct is verbonden met een bloedvat in uw lichaam. Toediening van medicijnen, bloed of vocht kan tot een aantal weken duren. Het liefst heeft u uw kind in deze periode dicht bij u, in een omgeving waar het zich thuis voelt.

Perifeer infuus in Villa ExpertCare

Helaas is het niet altijd mogelijk om met een perifeer infuus naar huis te gaan, omdat uw kind intensieve zorg en begeleiding nodig heeft. Daarom bieden wij kinderen tussen de 0 en 18 jaar een plek in Villa ExpertCare. Een gezellige en huiselijke plek, waar kinderen de ruimte hebben om zichzelf te zijn. In de villa’s staan onze gespecialiseerde verpleegkundigen 24 uur per dag klaar voor uw kind. Zij prikken het infuus, maken het schoon en sluiten een nieuw zakje infuusvloeistof aan. Verpleegkundigen van ExpertCare hebben veel ervaring met de zorg rondom een infuus en zij worden regelmatig bijgeschoold. Daarom is een behandeling bij Villa ExpertCare net zo veilig als in het ziekenhuis. Binnen de Villa is ook een pedagoog aanwezig. Zij houdt zich bezig met de ontwikkeling van uw kind door bijvoorbeeld muziek te maken en te spelen met ontwikkelingsgericht speelgoed. En natuurlijk is er ook genoeg tijd voor ontspanning. Uw kind kan met andere kinderen spelen in de gezamenlijke woonkamer of bij mooi weer in de grote tuin.

Kosten en aanmelden

Bent u geen verwijzer? En wilt u zorg aanvragen bij Villa ExpertCare? Dan kunt het aanvraagformulier invullen onder de knop 'zorg regelen'. Als u vragen heeft over het aanmelden, kunt u contact met ons opnemen. Samen bespreken wij wat de mogelijkheden zijn. Meer informatie over de kosten vindt u op de pagina 'kosten'. Villa ExpertCare heeft locaties in Rijswijk, VleutenWaalre en Wezep.

Hoe kan ik mijn kind aanmelden?

We leggen in 3 simpele stappen uit hoe het aanmelden werkt.

1.

Aanvragen

U bespreekt met de behandelend arts in het ziekenhuis of u/uw kind in aanmerking komt voor een perifeer infuus thuis. Is dat het geval? Dan vult u of de verpleegkundige het aanvraagformulier in onder de knop 'zorg regelen'.

2.

Zorgleefplan

Het is belangrijk dat iedereen zich prettig voelt bij de zorg. Daarom maakt ExpertCare, samen met u en het gezin een zorgplan waarin alle hulpvragen en persoonlijke wensen worden meegenomen.

3.

Intakegesprek

Tijdens onze eerste afspraak hebben wij een intakegesprek met u. Hierin vragen wij naar de wensen en behoefte van uw en het gezin.

Unable to render media.

Direct zorg regelen

Regel de zorg direct of vraag advies of hulp bij het aanvragen van kinderverpleging in Villa ExpertCare.

Zorg regelen Een vraag stellen