Terug naar overzicht

Tracheacanule (canulezorg) in Villa ExpertCare

Soms kan het zijn dat uw kind niet (meer) zelfstandig kan ademen. Bijvoorbeeld doordat er een zwelling in de hals zit, of omdat uw kind een ernstige spierziekte heeft. Dan biedt een tracheacanule een uitkomst. Met een tracheacanule kan uw kind weer vrijuit ademen. Het liefst wilt u dat uw kind zorg en begeleiding rondom een tracheacanule thuis krijgt. Maar als dat niet mogelijk is, kan uw kind terecht bij Villa ExpertCare.  

Canulezorg in Villa ExpertCare

Kinderen tussen de 0 en 18 jaar bij Villa ExpertCare voor verpleging en verzorging van een tracheacanule. Bij een tracheacanule wordt er in het ziekenhuis een opening in de luchtpijp gemaakt, een tracheotomie. In de opening wordt een buisje geplaatst. In sommige gevallen wordt daar ook een slangetje op aangesloten waar zuurstof vanuit een beademingsmachine door wordt gegeven (zie beademingszorg). Iemand met een tracheacanule heeft 24 uur per dag toezicht en zorg nodig. De canule moet iedere dag worden verschoond. En om verstopping te voorkomen, moet de canule regelmatig worden uitgezogen. In Villa ExpertCare zijn gespecialiseerde (kinder)verpleegkundigen dag en nacht aanwezig om de hulp te bieden die uw kind nodig is. Als er iets aan de hand is, zijn wij binnen een paar seconden bij uw kind om de nodige zorg te geven. Ook kunnen wij bij Villa ExpertCare aan u en uw gezin leren hoe u de canule van uw kind kunt verzorgen. Wij oefenen nét zo lang, totdat u zeker bent dat u de zorg ook zelf kunt verlenen. In de tussentijd kunt u bij Villa ExpertCare komen logeren.  

Bij Villa ExpertCare doen wij er alles aan om het leven zo gewoon mogelijk door te laten gaan. We eten op vaste tijdstippen en gaan op vooraf bepaalde tijdstippen naar bed. Ook werken wij bij Villa ExpertCare aan de ontwikkeling van uw kind. Wij maken bijvoorbeeld samen muziek en spelen met ontwikkelingsgericht speelgoed. En natuurlijk is er ook genoeg tijd om heerlijk te ontspannen in de tuin of in de knusse woonkamer.

Kosten en aanmelden

Bent u geen verwijzer? En wilt u zorg aanvragen bij Villa ExpertCare? Dan kunt het aanvraagformulier invullen onder de knop 'zorg regelen'. Als u vragen heeft over het aanmelden, kunt u contact met ons opnemen. Samen bespreken wij wat de mogelijkheden zijn. Meer informatie over de kosten vindt u op de pagina 'kosten'. Villa ExpertCare heeft locaties in Rijswijk, VleutenWaalre en Wezep.

Hoe kan ik mijn kind aanmelden?

We leggen in 3 simpele stappen uit hoe het aanmelden werkt.

1.

Aanvragen

U bespreekt met de behandelend arts in het ziekenhuis of uw kind in aanmerking komt voor canulezorg thuis. Is dat het geval? Dan vult u of de verpleegkundige het aanvraagformulier in onder de knop 'zorg regelen'.

2.

Zorgleefplan

Het is belangrijk dat iedereen zich prettig voelt bij de zorg. Daarom maakt ExpertCare, samen met u en het gezin een zorgplan waarin alle hulpvragen en persoonlijke wensen worden meegenomen.

3.

Intakegesprek

Tijdens onze eerste afspraak hebben wij een intakegesprek met u. Hierin vragen wij naar de wensen en behoefte van u en het gezin.

Direct zorg regelen

Regel de zorg direct of vraag advies of hulp bij het aanvragen van kinderverpleging in Villa ExpertCare.

Zorg regelen Een vraag stellen