Unable to render media.
Terug naar overzicht

Venapuctie voor bloedafname in Villa ExpertCare

Als uw kind een ziekte heeft of een behandeling ondergaat, is het soms nodig dat het bloed wordt onderzocht. Daarvoor is het nodig om wat bloed af te nemen. Het liefst komen wij bij u thuis om in een bekende omgeving het bloed af te nemen. Maar als uw kind 24 uur per dag intensieve zorg en begeleiding nodig heeft, is dat helaas niet altijd mogelijk. Uw kind kan dan terecht bij Villa ExpertCare. Een gezellige en fijne plek waar gespecialiseerde verpleegkundigen dag en nacht voor uw kind klaarstaan.

Bloedafname door een venapunctiein Villa ExpertCare

Kinderen tussen de 0 en 18 jaar kunnen bij Villa ExpertCare terecht voor specialistische verpleegkundige zorg. Als het nodig is om bloed af te nemen bij uw kind, gaat een verpleegkundige samen met uw kind op zoek naar een fijn plekje in de villa. Vindt uw kind het spannend? De verpleegkundige en/of orthopedagogisch medewerker stelt uw kind altijd gerust. Daarna pakt de verpleegkundige een holle naald en prikt een ader aan. Het aanprikken van een ader heet ook wel een venapunctie. Met de holle naald neemt de verpleegkundige het bloed af. Als er genoeg bloed is verzameld, trekt de verpleegkundige de naald terug en plaatst een steriel gaasje op de wond.

Nadat het bloed door een venapunctie is afgenomen, houden wij uw kind goed in de gaten. Als alles goed gaat en uw kind voelt zich niet slap of flauw, dan mag uw kind weer lekker gaan spelen. Onze villa’s bieden hiervoor alle ruimte in de gezellige woonkamer of buiten in de tuin.

Kosten en aanmelden

Bent u geen verwijzer? En wilt u zorg aanvragen bij Villa ExpertCare? Dan kunt het aanvraagformulier invullen onder de knop 'zorg regelen'. Als u vragen heeft over het aanmelden, kunt u contact met op ons opnemen. Samen bespreken wij wat de mogelijkheden zijn. Meer informatie over de kosten vindt u op de pagina 'kosten'. Villa ExpertCare heeft locaties in Rijswijk, VleutenWaalre en Wezep.

Hoe kan ik mijn kind aanmelden?

We leggen in 3 simpele stappen uit hoe het aanmelden werkt.

1.

Aanvragen

U bespreekt met de behandelend arts in het ziekenhuis of uw kind in aanmerking komt voor zorg en begeleiding in Villa ExpertCare. Is dat het geval? Dan vult u of de verpleegkundige het aanvraagformulier in onder de knop 'zorg regelen'.

2.

Zorgleefplan

Het is belangrijk dat iedereen zich prettig voelt bij de zorg. Daarom maakt ExpertCare, samen met u en het gezin een zorgplan waarin alle hulpvragen en persoonlijke wensen worden meegenomen.

3.

Intakegesprek

Tijdens onze eerste afspraak houden wij een intakegesprek met u en indien mogelijk uw kind. Hierin vragen wij naar uw wensen en behoeften tijdens de zorg.

Unable to render media.

Direct zorg regelen

Regel de zorg direct of vraag advies of hulp bij het aanvragen van kinderverpleging in Villa ExpertCare.

Zorg regelen Een vraag stellen