Unable to render media.
Terug naar overzicht

Postoperatieve wondzorg Villa ExpertCare

Na een (grote) operatie heeft uw kind vaak een wond. Dat noemen we een postoperatieve of chirurgische wond. Meestal geneest zo’n wond zonder complicaties. Maar soms geneest een wond niet goed of gaat de wond ontsteken. Als dat zo is, moet de wond behandeld worden. Gelukkig hoeft uw kind hiervoor niet in het ziekenhuis te blijven. Vaak kan uw kind gewoon naar huis. De wond kan dan thuis door een gespecialiseerde wondverpleegkundige worden behandeld. Als de wond om intensieve behandeling vraagt of uw kind heeft nog meer zorg nodig, dan kan uw kind ook tijdelijk verblijven bij Villa ExpertCare.

Postoperatieve wondzorg in Villa ExpertCare

Bij Villa ExpertCare worden er afspraken gemaakt met een gespecialiseerde wondverpleegkundige om de wond te behandelen. In Villa ExpertCare is er 24 uur per dag een verpleegkundige aanwezig om uw kind de nodige zorg te bieden. Een chirurgische wond is ongemakkelijk en soms pijnlijk voor uw kind. De verpleegkundige in Villa ExpertCare houdt uw kind goed in de gaten. Als dat nodig is, raadpleegt de verpleegkundige de chirurg in het ziekenhuis om te overleggen.

Ondanks de postoperatieve wond laten wij uw kind bij Villa ExpertCare vooral gewoon kind zijn. Wij zien er altijd op toe, ook als uw kind lekker aan het spelen is, dat de wond goed geneest en niet infecteert.

Kosten en aanmelden

Bent u geen verwijzer? En wilt u zorg aanvragen bij Villa ExpertCare? Dan kunt het aanvraagformulier invullen onder de knop 'zorg regelen'. Als u vragen heeft over het aanmelden, kunt u contact met ons opnemen. Samen bespreken wij wat de mogelijkheden zijn. Meer informatie over de kosten vindt u op de pagina 'kosten'. Villa ExpertCare heeft locaties in Rijswijk, VleutenWaalre en Wezep.

Hoe kan ik mijn kind aanmelden?

We leggen in 3 simpele stappen uit hoe het aanmelden werkt.

1.

Aanvragen

Met de behandelend arts in het ziekenhuis bespreekt u of uw kind in aanmerking komt voor postoperatieve wondzorg in Villa ExpertCare. Is dat het geval? Dan vult u of de verpleegkundige het aanvraagformulier in onder het kopje ‘direct zorg regelen’.

2.

Zorgleefplan

Als wij uw kind in Villa ExpertCare gaan behandelen, stellen wij een zorgleefplan op. Hierin beschrijven wij welke zorg nodig is om zo zelfstandig mogelijk te leven en wie verantwoordelijk is voor de zorg.

3.

Intakegesprek

Tijdens onze eerste afspraak hebben wij een intakegesprek met u. Hierin vragen wij naar de wensen en behoefte van u en het gezin.

Unable to render media.

Direct zorg regelen

Regel de zorg direct of vraag advies of hulp bij het aanvragen van kinderverpleging in Villa ExpertCare.

Zorg regelen Een vraag stellen