Terug naar overzicht

Palliatieve begeleiding thuis

Als u te horen heeft gekregen dat uw kind niet meer beter kan worden, staat de wereld van u en uw kind op zijn kop. Naast lichamelijke klachten spelen er vaak vragen over het leven, het ziek zijn en ook over sterven en de dood. Zo kunt u of kan uw kind zich afvragen hoe om te gaan met de situatie en hoe deze fase van uw leven en het leven van uw kind ingevuld gaat worden. Het leven dat vanaf dit moment soms nog kort zal zijn of soms nog (enkele) jaren kan duren. Dit alles heeft een grote impact op uw leven, het leven van uw kind, dat van uw gezin en vaak ook van andere naasten.

Palliatieve begeleiding thuis

In deze moeilijke tijd is het belangrijk dat uw kind zoveel mogelijk zichzelf kan blijven en dat u weet wat de (on)mogelijkheden zijn in behandeling. En welke keuzes u daar in kunt, mag en wilt maken. Daarom biedt ExpertCare palliatieve begeleiding thuis aan. Een gespecialiseerde verpleegkundige voert gesprekken met uw kind in een eigen vertrouwde omgeving. Tijdens deze gesprekken hebben wij desgewenst overleg met de behandelend (huis)arts of contactpersoon, zoals een verpleegkundig specialist. Zo kunnen wij samen uw individuele wensen en de wensen van uw kind en behoeften zo goed mogelijk vastleggen in het zorgplan thuis en in het ziekenhuis.

Palliatieve begeleiding door ExpertCare

Bij ExpertCare krijgt uw kind thuis de begeleiding die nodig is. Naast begeleiding bieden wij ook behandelingen thuis. Sommige behandelingen kunnen heel goed helemaal of deels thuis plaatsvinden, denk hierbij bijvoorbeeld aan chemotherapie of immunotherapie. Dit thuis aanbieden kan uw kwaliteit van leven helpen hoog te houden. Wij hebben naast aandacht voor de lichamelijke problemen en behandelingen ook oog voor de psychische gesteldheid, sociale omgeving en spirituele behoeften. Ook helpen we waar nodig met praktische adviezen. Onze bevlogen gespecialiseerde verpleegkundigen zoeken samen met u naar een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven voor uw kind. Uw wensen en behoeften en die van uw kind staan centraal. 

 

Kosten en aanmelden

Bent u geen verwijzer? En wilt u thuisverpleging aanvragen bij ExpertCare voor uw kind? Dan kunt het aanvraagformulier invullen onder de knop 'zorg regelen'. Als u vragen heeft over het aanmelden, kunt u contact met ons opnemen. Samen bespreken wij wat de mogelijkheden zijn. Meer informatie over de kosten vindt u op de pagina 'kosten'.

Hoe kan ik me aanmelden?

We leggen in 3 simpele stappen uit hoe het aanmelden werkt.

1.

Aanvragen

U bespreekt met de behandelend arts in het ziekenhuis of u in aanmerking komt voor palliatieve begeleiding thuis. Is dat het geval? Dan vult u of de verpleegkundige het aanvraagformulier in onder de knop 'zorg regelen'.

2.

Zorgleefplan

Het is belangrijk dat iedereen zich prettig voelt bij de zorg. Daarom maakt ExpertCare samen met u en het gezin een zorgplan waarin alle hulpvragen en persoonlijke wensen worden meegenomen.

3.

Intakegesprek wijkteam

Tijdens onze eerste afspraak hebben wij een intakegesprek met u. Hierin vragen wij naar de wensen en behoefte van uw en het gezin. U krijgt daarna een map met alle informatie.

"Ik geniet van zo’n man, vind het fantastisch als mensen hun zelfredzaamheid zo invullen. De regie in handen houden." Palliatief Consulent Monique van Schuppen Lees meer

Direct zorg regelen

Regel de zorg direct of vraag advies of hulp bij het aanvragen van thuisverpleging.

Zorg regelen Een vraag stellen