Terug naar overzicht

Drainzorg thuis

Na een operatie is het soms nodig om bloed of overtollig wondvocht uit een wond op te vangen. Als dit niet gebeurt, kan de wond van de operatie gaan ontsteken. Om het vocht op te vangen, wordt een wonddrain geplaatst. Het duurt vaak een paar dagen tot een paar weken totdat de wond stopt met het afgeven van wondvocht. Als uw kind zich verder goed voelt, gaat uw kind in deze periode het liefst zo snel mogelijk naar huis om daar verder te herstellen.

Drainzorg thuis

ExpertCare maakt zorg en begeleiding bij een drain thuis mogelijk. Iedere dag komt een gediplomeerd verpleegkundige bij u thuis langs om de nodige zorg te bieden aan uw kind. Het is voor de verpleegkundige het handigst als uw kind zit of ligt. Dat mag op bed zijn in de eigen slaapkamer, maar ook in de woonkamer. Tijdens de behandeling houden wij de behandelend arts van uw kind op de hoogte van het herstel. Zo bieden wij een behandeling thuis die net zo veilig is als in het ziekenhuis.

Drainzorg door ExpertCare

Een drain is een dun slangetje met aan het begin een paar kleine gaatjes. Dit slangetje wordt tijdens de operatie in de wond geplaatst. Het vocht of het bloed stroomt dan door het slangetje en wordt opgevangen in een flesje. De verpleegkundige van ExpertCare komt iedere dag bij uw kind langs om de drainwond te verzorgen. Daarnaast meet zij/hij hoe veel vocht er is opgevangen in de flesjes. Als de flesjes vol zijn, vervangt de verpleegkundige de flesjes voor nieuwe. Als uw kind niet zo veel bloed of vocht meer verliest, haalt de verpleegkundige de drain er weer uit.

Als uw kind een drain heeft, is het belangrijk om goed rust te houden. Zo kan de wond goed genezen. Dat betekent ook dat het beter is om bijvoorbeeld even te wachten met fietsen, sporten en het tillen van zware dingen. De verpleegkundige bekijkt hoe uw kind herstelt. Met haar/hem bespreekt uw kind wanneer uw kind zijn/haar dagelijkse activiteiten weer op kan pakken. Heeft u of uw kind vragen of twijfels over het herstel? Dan mag u ons altijd bellen. Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar.

Kosten en aanmelden

Bent u geen verwijzer? En wilt u thuisverpleging aanvragen bij ExpertCare voor uw kind? Dan kunt het aanvraagformulier invullen onder de knop 'zorg regelen'. Als u vragen heeft over het aanmelden, kunt u contact met ons opnemen. Samen bespreken wij wat de mogelijkheden zijn. Meer informatie over de kosten vindt u op de pagina 'kosten'.

Hoe kan ik me aanmelden?

We leggen in 3 simpele stappen uit hoe het aanmelden werkt.

1.

Aanvragen

U bespreekt met de behandelend arts in het ziekenhuis of u of uw kind in aanmerking komt voor drainzorg thuis. Is dat het geval? Dan vult u of de verpleegkundige het aanvraagformulier in onder de knop 'zorg regelen'.

2.

Zorgleefplan

Het is belangrijk dat iedereen zich prettig voelt bij de zorg. Daarom maakt ExpertCare samen met u en het gezin een zorgplan waarin alle hulpvragen en persoonlijke wensen worden meegenomen.

3.

Intakegesprek wijkteam

Tijdens onze eerste afspraak hebben wij een intakegesprek met u. Hierin vragen wij naar de wensen en behoefte van uw en het gezin. U krijgt daarna een map met alle informatie.

Direct zorg regelen

Regel de zorg direct of vraag advies of hulp bij het aanvragen van thuisverpleging voor kinderen en volwassenen.

Zorg regelen Een vraag stellen