Terug naar overzicht

Neusmaagsonde (sondevoeding) thuis

Door een ziekte of een behandeling komt het soms voor dat het niet goed lukt om te eten. Of eten lukt wel, maar het lichaam krijgt niet genoeg voeding binnen. Een neusmaagsonde kan dan helpen om weer voldoende voedingsstoffen en vocht binnen te krijgen. Heeft u/uw kind een neusmaagsonde en sondevoeding nodig? Dan kunnen wij de zorg hiervoor thuis bieden.

Zorg bij een neusmaagsonde thuis

Voor de verzorging van een neusmaagsonde hoeft u/uw kind niet naar een ziekenhuis. ExpertCare biedt deze zorg gewoon bij u thuis. Onze gespecialiseerd verpleegkundigen zijn speciaal opgeleid om alle handelingen op een veilige manier in de thuissituatie uit te voeren. Als het nodig is, leggen wij snel contact met de behandelend arts.  Zo bieden wij de beste zorg op een plek die prettig is voor u, of voor uw kind.

Zorg bij een neusmaagsonde door ExpertCare

U/uw kind krijgt vloeibare voeding via een slangetje. Dat slangetje heet een sonde. De sonde gaat via de neus, keel en slokdarm naar de maag. Een verpleegkundige van ExpertCare komt bij u thuis om de sonde in te brengen. Het inbrengen gaat het makkelijkst als u/uw kind rechtop zit. Het inbrengen van een neusmaagsonde kan op elke gewenste plek in huis. Bijvoorbeeld in een lekkere stoel of op de bank. Als de sonde is ingebracht, plakt de verpleegkundige de sonde met een pleister vast aan de neus en/of aan de wang.

Privacy vinden wij belangrijk. Daarom leren wij u en uw gezin om zo veel mogelijk zelf te doen. Wij leren u bijvoorbeeld hoe u de voeding toedient en hoe u de sonde schoonmaakt. Wij hoeven dan alleen nog langs te komen om de sonde te controleren en te vervangen. Maar natuurlijk staan wij altijd voor u klaar als de sonde niet meer goed ligt of als u vragen heeft. Zo heeft u de zekerheid van zorg op het moment dat het nodig is.  

Kosten en aanmelden

Bent u geen verwijzer? En wilt u thuisverpleging aanvragen bij ExpertCare voor u of voor uw kind? Dan kunt het aanvraagformulier invullen onder de knop 'zorg regelen'. Als u vragen heeft over het aanmelden, kunt u contact met ons opnemen. Samen bespreken wij wat de mogelijkheden zijn. Meer informatie over de kosten vindt u op de pagina 'kosten'.

Na alle hulp die we hier krijgen, kunnen we straks met vertrouwen naar huis

Mama van Daniëlle Lees meer

Hoe kan ik me aanmelden?

We leggen in 3 simpele stappen uit hoe het aanmelden werkt.

1.

Aanvragen

U bespreekt met de behandelend arts in het ziekenhuis of u/uw kind in aanmerking komt voor sondevoeding via een neusmaagsonde thuis. Is dat het geval? Dan vult u of de verpleegkundige het aanvraagformulier in onder de knop 'zorg regelen'.

2.

Zorgleefplan

Het is belangrijk dat iedereen zich prettig voelt bij de zorg. Daarom maakt ExpertCare samen met u en het gezin een zorgplan waarin alle hulpvragen en persoonlijke wensen worden meegenomen.

3.

Intakegesprek wijkteam

Tijdens onze eerste afspraak hebben wij een intakegesprek met u. Hierin vragen wij naar de wensen en behoefte van uw en het gezin. U krijgt daarna een map met alle informatie.

Direct zorg regelen

Regel de zorg direct of vraag advies of hulp bij het aanvragen van thuisverpleging voor kinderen en volwassenen.

Zorg regelen Een vraag stellen