Terug naar overzicht

Postoperatieve wondzorg

Na een operatie ontstaat er meestal een wond. Dat noemen we een postoperatieve wond. Meestal geneest zo’n wond zonder complicaties. Maar soms geneest een wond niet goed of gaat de wond ontsteken. Als dat zo is, moet de wond behandeld worden. Gelukkig hoeft uw kind hiervoor niet in het ziekenhuis te blijven, maar kan de wond thuis door een gespecialiseerde verpleegkundige behandeld worden.

Postoperatieve wondzorg thuis

Samen met de chirurg en uw kind maken wij een behandelplan voor de verzorging van de wond. Als het nodig is, gaat u en uw kind soms langs bij de chirurg in het ziekenhuis om de wond te laten controleren. Zo houden we in de gaten of het behandelplan dat we samen hebben opgesteld, ook werkt. Als u wilt, kan onze verpleegkundige met u en uw kind mee naar het ziekenhuis.

Postoperatieve wondzorg door ExpertCare

Herstellen van een postoperatieve wond kan gelukkig thuis. Toch is het hebben van een chirurgische wond ongemakkelijk en soms pijnlijk. Bij ExpertCare werken we uitsluitend met speciaal opgeleide wondverpleegkundigen. Zij zijn speciaal opgeleid en hebben veel kennis en ervaring. Hierdoor kunnen zij veel verschillende soorten wonden behandelen. Daarnaast kijkt onze verpleegkundige samen met u en uw kind wat de behoeften en wensen zijn. Zo bekijkt zij de mogelijkheden als uw kind veel pijn heeft. En zij bekijkt hoe uw kind ondanks de wond zoveel mogelijk gewoon kan blijven functioneren. Ook stemmen wij met u af op welke momenten wij het beste bij uw kind langs kunnen komen, zodat we u zo min mogelijk belemmeren.

Kosten en aanmelden

Bent u geen verwijzer? En wilt u thuisverpleging aanvragen bij ExpertCare voor uw kind? Dan kunt het aanvraagformulier invullen onder de knop 'zorg regelen'. Als u vragen heeft over het aanmelden, kunt u contact met ons opnemen. Samen bespreken wij wat de mogelijkheden zijn. Meer informatie over de kosten vindt u op de pagina 'kosten'.

Hoe kan ik me aanmelden?

We leggen in 3 simpele stappen uit hoe het aanmelden werkt.

1.

Aanvragen

U bespreekt met de chirurg in het ziekenhuis of u/uw kind in aanmerking komt voor postoperatieve wondzorg thuis. Is dat het geval? Dan vult u of de verpleegkundige het aanvraagformulier in onder de knop 'zorg regelen'.

2.

Zorgleefplan

Het is belangrijk dat iedereen zich prettig voelt bij de zorg. Daarom maakt ExpertCare samen met u en het gezin een zorgplan waarin alle hulpvragen en persoonlijke wensen worden meegenomen.

3.

Intakegesprek wijkteam

Tijdens onze eerste afspraak hebben wij een intakegesprek met u. Hierin vragen wij naar de wensen en behoefte van uw en het gezin. U krijgt daarna een map met alle informatie.

Direct zorg regelen

Regel de zorg direct of vraag advies of hulp bij het aanvragen van thuisverpleging voor kinderen en volwassenen.

Zorg regelen Een vraag stellen