Terug naar overzicht

Chemotherapie en Immunotherapie thuis

Een behandeling met chemotherapie (cytostatica) is vaak een zware belasting. Zo moet u voor de behandeling in een korte periode vaak op en neer naar het ziekenhuis. Dit heeft een grote impact op uw leven en dat van uw naasten.

Chemotherapie en Immunotherapie thuis

Voor iemand die ernstig ziek is, kunnen bescheiden wensen de wereld betekenen. Thuis slapen, dichtbij uw dierbaren zijn, in uw eigen omgeving verblijven. Daarom biedt ExpertCare de mogelijkheid om chemotherapie en immunotherapie (deels) thuis te ondergaan. Een gediplomeerd verpleegkundige behandelt u in een vertrouwde omgeving. Tijdens de behandeling hebben wij nauw contact met de behandelend arts. Zo bieden wij een veilige behandeling in een prettige omgeving voor u  en uw naasten. Als u dit fijn vindt, combineren wij deze zorg met  oncologie begeleiding. Sowieso hebben wij aandacht voor de problemen waar u als kankerpatient mee te maken heeft.

 

Chemotherapie en Immunotherapie door ExpertCare

U  krijgt de chemotherapie (cytostatica) of immunotherapie thuis via een infuus, PICC-lijn, of Port-a-Cath. Een gespecialiseerd verpleegkundige sluit het infuus aan en af, of komt om het infuus af te koppelen wat in het ziekenhuis bij u is aangekoppeld. Het toedienen van de medicatie kan op iedere gewenste plek: op de bank, in bed of zelfs buiten in de tuin. Het hebben van een infuus brengt soms wat beperkingen met zich mee. Onze bevlogen verpleegkundigen zoeken altijd naar oplossingen als u tegen een beperking aanloopt of als u vragen heeft. Wij zorgen ervoor dat u zoveel mogelijk door kan gaan met de dagelijkse bezigheden. De behandelend arts blijft het eerste aanspreekpunt. Heeft u vragen of maakt u zich zorgen? In overleg komt een van onze oncologieverpleegkundigen bij u langs.

Als wij u thuis behandelen, luisteren wij goed naar de wensen en behoeften van uw naasten. Wij helpen het hele gezin om de behandeling te doorstaan, met praktische hulp, begeleiding, verpleging en advies. Wij zorgen dat de zorg thuis comfortabel en veilig kan worden gegeven. Wij zijn, als u bij ons in zorg bent 24 uur per dag bereikbaar mocht er iets zijn.

Kosten en aanmelden

Bent u geen verwijzer? En wilt u thuisverpleging aanvragen bij ExpertCare voor uzelf? Dan kunt het aanvraagformulier invullen onder de knop 'zorg regelen'. Als u vragen heeft over het aanmelden, kunt u contact met ons opnemen. Samen bespreken wij wat de mogelijkheden zijn. Meer informatie over de kosten vindt u op de pagina 'kosten'.

Hoe kan ik me aanmelden?

We leggen in 3 simpele stappen uit hoe het aanmelden werkt.

1.

Aanmelden

U bespreekt met de behandelend arts in het ziekenhuis of u/uw kind in aanmerking komt voor chemotherapie thuis. Is dat het geval? Dan vult u of de verpleegkundige het aanvraagformulier in onder de knop 'zorg regelen'.

2.

Zorgleefplan

Het is belangrijk dat iedereen zich prettig voelt bij de zorg. Daarom maakt ExpertCare samen met u en het gezin een zorgplan waarin alle hulpvragen en persoonlijke wensen worden meegenomen.

3.

Intakegesprek wijkteam

Tijdens onze eerste afspraak hebben wij een intakegesprek met u. Hierin vragen wij naar de wensen en behoefte van uw en het gezin. U krijgt daarna een map met alle informatie.

Direct zorg regelen

Regel de zorg direct of vraag advies of hulp bij het aanvragen van thuisverpleging voor volwassenen.

Zorg regelen Een vraag stellen