Terug naar overzicht

Immunoglobuline

 

Bij sommige neurologische of immunologische aandoeningen speelt het immuunsysteem een rol. Heeft u voor het eerst neurologische klachten of nemen uw bestaande klachten toe, dan kunnen deze aandoeningen worden behandeld met immunoglobuline.

Immunoglobuline is een eiwit dat voorkomt in bloedplasma en wordt gewonnen uit bloed van donoren. Immunoglobulinen spelen een belangrijke rol bij de afweer tegen infectieziekten.

Immunoglobuline kan zowel via een infuus als subcutaan toegediend worden. Wanneer u het via een infuus toegediend krijgt wordt dit door een  gespecialiseerde verpleegkundige toegediend. De verpleegkundige is de gehele toediening aanwezig voor de monitoring van de behandeling. Subcutane toediening vindt in de eerste periode plaats in het ziekenhuis. Wanneer u goed reageert op de medicatie leert een verpleegkundige van ExpertCare u thuis om dit zelf toe te dienen.

Kosten en aanmelden

Bent u geen verwijzer? En wilt u thuisverpleging aanvragen bij ExpertCare voor uzelf? Dan kunt het aanvraagformulier invullen onder de knop 'zorg regelen'. Als u vragen heeft over het aanmelden, kunt u contact met ons opnemen. Samen bespreken wij wat de mogelijkheden zijn. Meer informatie over de kosten vindt u op de pagina 'kosten'.

De verpleegkundige heeft de tijd voor mij en ik zit ontspannen op de bank

De heer van Oostrum uit Lopik Lees meer

Hoe kan ik me aanmelden?

We leggen in 3 simpele stappen uit hoe het aanmelden werkt.

1.

Aanmelden

U bespreekt met de behandelend arts in het ziekenhuis of u/uw kind in aanmerking komt voor deze thuisbehandeling. Is dat het geval? Dan vult u of de verpleegkundige het aanvraagformulier in onder de knop 'zorg regelen'.

2.

Zorgleefplan

Het is belangrijk dat iedereen zich prettig voelt bij de zorg. Daarom maakt ExpertCare samen met u en het gezin een zorgplan waarin alle hulpvragen en persoonlijke wensen worden meegenomen.

3.

Intakegesprek wijkteam

Tijdens onze eerste afspraak hebben wij een intakegesprek met u. Hierin vragen wij naar de wensen en behoefte van uw en het gezin. U krijgt daarna een map met alle informatie.

Direct zorg regelen

Regel de zorg direct of vraag advies of hulp bij het aanvragen van thuisverpleging voor volwassenen.

Zorg regelen Een vraag stellen