Terug naar overzicht

Palliatieve begeleiding thuis

Als u te horen heeft gekregen dat u niet meer beter kunt worden, staat uw wereld op zijn kop. Naast lichamelijke klachten spelen er vaak vragen over het leven, het ziek zijn en ook over sterven en de dood. Zo kunt u zich afvragen hoe u met de situatie om kunt en wilt gaan en hoe u deze fase van uw leven in gaat vullen. Het leven dat vanaf dit moment soms nog kort zal zijn of soms nog (enkele) jaren kan duren. Dit alles heeft een grote impact op uw leven, dat van uw gezin en vaak ook van andere naasten.

Palliatieve begeleiding thuis

In deze moeilijke tijd is het belangrijk dat u zoveel mogelijk uzelf kunt blijven en weet wat de (on)mogelijkheden zijn in behandeling. En welke keuzes u daar zelf in kunt, mag en wilt maken. Daarom biedt ExpertCare palliatieve begeleiding thuis aan. Een gespecialiseerde verpleegkundige voert gesprekken met u in uw eigen vertrouwde omgeving. Tijdens deze gesprekken hebben wij desgewenst overleg met de behandelend (huis)arts of contactpersoon, zoals een verpleegkundig specialist. Zo kunnen wij samen uw individuele wensen en behoeften zo goed mogelijk vastleggen in het zorgplan thuis en in het ziekenhuis.

Palliatieve begeleiding door ExpertCare

Bij ExpertCare krijgt u thuis de  begeleiding die nodig is. Naast begeleiding bieden wij ook behandelingen thuis. Sommige behandelingen kunnen heel goed helemaal of deels thuis plaatsvinden, denk hierbij bijvoorbeeld aan chemotherapie of immunotherapie. Dit thuis aanbieden kan uw kwaliteit van leven helpen hoog te houden. Wij hebben naast aandacht voor de lichamelijke problemen en behandelingen ook oog voor uw psychische gesteldheid, uw sociale omgeving en uw spirituele behoeften. Ook helpen we waar nodig met praktische adviezen. Onze bevlogen gespecialiseerde verpleegkundigen zoeken samen met u naar een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven. Uw wensen en behoeften staan centraal. 

 

Kosten en aanmelden

Bent u geen verwijzer? En wilt u thuisverpleging aanvragen bij ExpertCare? Dan kunt het aanvraagformulier invullen onder de knop 'zorg regelen'. Als u vragen heeft over het aanmelden, kunt u contact met ons opnemen. Samen bespreken wij wat de mogelijkheden zijn. Meer informatie over de kosten vindt u op de pagina 'kosten'.

Hoe kan ik me aanmelden?

We leggen in 3 simpele stappen uit hoe het aanmelden werkt.

1.

Aanvragen

U bespreekt met de behandelend arts in het ziekenhuis of u in aanmerking komt voor palliatieve begeleiding thuis. Is dat het geval? Dan vult u of de verpleegkundige het aanvraagformulier in onder de knop 'zorg regelen'.

2.

Zorgleefplan

Het is belangrijk dat iedereen zich prettig voelt bij de zorg. Daarom maakt ExpertCare samen met u en het gezin een zorgplan waarin alle hulpvragen en persoonlijke wensen worden meegenomen.

3.

Intakegesprek wijkteam

Tijdens onze eerste afspraak hebben wij een intakegesprek met u. Hierin vragen wij naar de wensen en behoefte van uw en het gezin. U krijgt daarna een map met alle informatie.

"Ik geniet van zo’n man, vind het fantastisch als mensen hun zelfredzaamheid zo invullen. De regie in handen houden." Palliatief Consulent Monique van Schuppen Lees meer

Direct zorg regelen

Regel de zorg direct of vraag advies of hulp bij het aanvragen van thuisverpleging.

Zorg regelen Een vraag stellen