Terug naar overzicht

Centraal veneuze lijn (Centraal veneuze katheter) thuis

Als u voor een langere tijd vloeibare medicijnen of vocht nodig heeft, is het vervelend als deze toegediend worden via een perifeer infuus. Bij een perifeer infuus moet iedere keer een ader aangeprikt worden. Dat zorgt voor dikke en pijnlijke aders, die steeds moeilijker aan te prikken zijn.

Centraal veneuze lijn thuis

Vloeibare medicijnen en vocht kunnen ook met behulp van een Centraal Veneuze Lijn (CVL of centraal veneuze katheter) toegediend worden. Een CVL is een slangetje en zit onder de huid vast aan een bloedvat. Dat betekent dat het bloedvat alleen bij het aanleggen van de CVL aangeprikt hoeft te worden. Het bovenste deel van de centraal veneuze lijn komt door de huid heen en steekt iets uit. Aan het uitstekende gedeelte kan een infuuslijn vastgemaakt worden met vloeibare medicijnen of vocht. 

Bij ExpertCare bieden wij de zorg en verpleging rondom een CVL bij u thuis, in uw eigen omgeving. Een vast team van verpleegkundigen komt bij u langs om de vloeistoffen via de CVL toe te dienen en om de CVL schoon te maken. En als het nodig is, kunnen zij ook bloed afnemen met de CVL. Met een CVL gaat dat makkelijk en pijnloos. Heeft u toch angst voor wat er gaat gebeuren? Dan zoeken wij samen een fijne plek op in het huis waar u zich fijn voelt. Wij nemen de tijd om u te kalmeren voordat wij de zorg bieden.

Centraal Veneuze Lijn door ExpertCare

Met een CVL heeft u/uw kind meer beweegvrijheid van met een perifeer infuus. Toch is er een aantal dingen waar u op moet letten. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat de CVL schoon blijft en goed vast blijft zitten. Ook mag de CVL niet nat worden. Een verpleegkundige van ExpertCare leert u en uw gezin omgaan met deze leefregels. Zij legt geduldig uit hoe alles werkt en wat u/uw kind allemaal wel en niet mag doen. Als u/uw kind alle handelingen onder de knie heeft, kunt u deze zelf uitvoeren. Wij hoeven dan alleen nog maar langs te komen voor een controle. Bent u toch bang dat er iets mis is? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar.

Kosten en aanmelden

Bent u geen verwijzer? En wilt u thuisverpleging aanvragen bij ExpertCare voor u of voor uw kind? Dan kunt het aanvraagformulier invullen onder de knop 'zorg regelen'. Als u vragen heeft over het aanmelden, kunt u contact met ons opnemen. Samen bespreken wij wat de mogelijkheden zijn. Meer informatie over de kosten vindt u op de pagina 'kosten'.

Hoe kan ik me aanmelden?

We leggen in 3 simpele stappen uit hoe het aanmelden werkt.

1.

Aanvragen

U bespreekt met de behandelend arts in het ziekenhuis of u of uw kind in aanmerking komt voor een CVL. Is dat het geval? Dan vult u of de verpleegkundige het aanvraagformulier in onder de knop 'zorg regelen'.

2.

Zorgleefplan

Het is belangrijk dat iedereen zich prettig voelt bij de zorg. Daarom maakt ExpertCare samen met u en het gezin een zorgplan waarin alle hulpvragen en persoonlijke wensen worden meegenomen.

3.

Intakegesprek wijkteam

Tijdens onze eerste afspraak hebben wij een intakegesprek met u. Hierin vragen wij naar de wensen en behoefte van uw en het gezin. U krijgt daarna een map met alle informatie.

Direct zorg regelen

Regel de zorg direct of vraag advies of hulp bij het aanvragen van thuisverpleging.

Zorg regelen Een vraag stellen