Terug naar overzicht

Postoperatieve wondzorg

Na een operatie ontstaat er meestal een wond. Dat noemen we een postoperatieve wond. Meestal geneest zo’n wond zonder complicaties. Maar soms geneest een wond niet goed of gaat de wond ontsteken. Als dat zo is, moet de wond behandeld worden. Gelukkig hoeft u hiervoor niet in het ziekenhuis te blijven, maar kan de wond thuis door een (wond)verpleegkundige behandeld worden.

Postoperatieve wondzorg thuis

De chirurg maakt een wond plan in het ziekenhuis en de (wond)verpleegkundige van ExpertCare monitort de wond. Is er een verandering met de wond, dan neemt de (wond)verpleegkundige contact op met de wondverpleegkundige uit het ziekenhuis of de betreffende poli om dit te bespreken. Als het nodig is, gaat u soms langs bij de chirurg in het ziekenhuis om de wond te laten controleren.

Postoperatieve wondzorg door ExpertCare

Herstellen van een postoperatieve wond kan gelukkig thuis. Toch is het hebben van een chirurgische wond ongemakkelijk en soms pijnlijk. Onze (wond)verpleegkundige kijkt samen met u wat uw behoeften en wensen zijn. Zo bekijkt zij de mogelijkheden als u veel pijn heeft. En zij bekijkt hoe u ondanks de wond zoveel mogelijk gewoon kan blijven functioneren.

Kosten en aanmelden

Bent u geen verwijzer? En wilt u thuisverpleging aanvragen bij ExpertCare? Dan kunt het aanvraagformulier invullen onder de knop 'zorg regelen'. Als u vragen heeft over het aanmelden, kunt u contact met ons opnemen. Samen bespreken wij wat de mogelijkheden zijn. Meer informatie over de kosten vindt u op de pagina 'kosten'.

Hoe kan ik me aanmelden?

We leggen in 3 simpele stappen uit hoe het aanmelden werkt.

1.

Aanvragen

U bespreekt met de chirurg in het ziekenhuis of u/uw kind in aanmerking komt voor postoperatieve wondzorg thuis. Is dat het geval? Dan vult u of de verpleegkundige het aanvraagformulier in onder de knop 'zorg regelen'.

2.

Zorgleefplan

Het is belangrijk dat iedereen zich prettig voelt bij de zorg. Daarom maakt ExpertCare samen met u en het gezin een zorgplan waarin alle hulpvragen en persoonlijke wensen worden meegenomen.

3.

Intakegesprek wijkteam

Tijdens onze eerste afspraak hebben wij een intakegesprek met u. Hierin vragen wij naar de wensen en behoefte van uw en het gezin. U krijgt daarna een map met alle informatie.

Direct zorg regelen

Regel de zorg direct of vraag advies of hulp bij het aanvragen van thuisverpleging voor kinderen en volwassenen.

Zorg regelen Een vraag stellen