Terug naar overzicht

VAC-therapie thuis

Heeft u een wond die maar niet (goed) wil genezen? Dan kan vacuümtherapie helpen. Met vacuümtherapie kunnen we de wond minder diep maken. Hiervoor hoeft u gelukkig niet naar het ziekenhuis. Een verpleegkundige komt bij u thuis om de wond met Vacuum Assisted Closure (VAC) therapie te behandelen. Bij VAC-therapie wordt de wond als het ware vacuüm getrokken en wordt het vocht uit de wond via een slangetje afgevoerd.

VAC-therapie thuis

VAC-therapie helpt als u last heeft van een grote wond, een erg lekkende wond of een chronische wond. Deze wonden kunnen ontstaan door bijvoorbeeld een operatie, doorliggen of door een ziekte zoals diabetes. Een verpleegkundige komt bij u thuis langs om de wond te behandelen volgens het behandelplan. De verpleegkundige zorgt er samen met u voor dat alles in huis is wat u nodig heeft voor VAC-therapie. Zij geeft u ook tips en vertelt waar u op moet letten. Als dat nodig is, neemt de verpleegkundige contact op met uw behandelend arts in het ziekenhuis. Zo houden we in de gaten of het behandelplan dat we samen hebben opgesteld, ook werkt. 

VAC-therapie door ExpertCare

U zit 24 uur per dag vast aan een pomp die het vocht uit de wond afvoert. De therapie duurt een aantal dagen of soms zelfs een paar weken. De verpleegkundige van ExpertCare komt de wond een aantal keer per week controleren en schoonmaken. Zij houdt het herstel van de wond goed in de gaten. Door de vacuümpomp wordt u wat beperkt bij de dagelijkse bezigheden. Onze verpleegkundigen denken graag in oplossingen en mogelijkheden. Zij helpen u graag om het gewone leven weer op te pakken. De pomp past in een tasje, dus die kunt u eenvoudig meenemen.

Kosten en aanmelden

Bent u geen verwijzer? En wilt u thuisverpleging aanvragen bij ExpertCare? Dan kunt het aanvraagformulier invullen onder de knop 'zorg regelen'. Als u vragen heeft over het aanmelden, kunt u contact met ons opnemen. Samen bespreken wij wat de mogelijkheden zijn. Meer informatie over de kosten vindt u op de pagina 'kosten'.  

Hoe kan ik me aanmelden?

We leggen in 3 simpele stappen uit hoe het aanmelden werkt.

1.

Aanvragen

U bespreekt met de chirurg in het ziekenhuis of u/uw kind in aanmerking komt voor VAC-therapie thuis. Is dat het geval? Dan vult u of de verpleegkundige het aanvraagformulier in onder de knop 'zorg regelen'.

2.

Zorgleefplan

Het is belangrijk dat iedereen zich prettig voelt bij de zorg. Daarom maakt ExpertCare samen met u en het gezin een zorgplan waarin alle hulpvragen en persoonlijke wensen worden meegenomen.

3.

Intakegesprek wijkteam

Tijdens onze eerste afspraak hebben wij een intakegesprek met u. Hierin vragen wij naar de wensen en behoefte van uw en het gezin.

Direct zorg regelen

Regel de zorg direct of vraag advies of hulp bij het aanvragen van thuisverpleging voor kinderen en volwassenen.

Zorg regelen Een vraag stellen