Terug naar overzicht

Blokzorg

Als een ouder of kind chronisch of ernstig ziek is, is dat vaak zwaar voor het hele gezin. Het kan dan fijn zijn om af en toe even op adem te komen. ExpertCare biedt voor deze momenten blokzorg. Een verpleegkundige of verzorgende komt in een blok van een aantal uur bij u thuis om de zorg tijdelijk over te nemen. Zo kan een mantelzorger of het gezin even rust pakken.

Blokzorg thuis

Het is fijn als het mogelijk is om thuis te zorgen voor iemand die chronisch of ernstig ziek is. Vaak vindt dit ook zijn weg in het gezin. Maar dat neemt niet weg dat de zorg ook zwaar kan zijn. Zeker als u/uw kind afhankelijk is van hulp van een mantelzorger of ouder. Wij begrijpen dat goed. Daarom kunt u bij ExpertCare blokzorg aanvragen. In een blok van een aantal uur komt een bevlogen verpleegkundige langs om zorg te bieden, maar vooral om er gewoon te zijn.

Blokzorg door ExpertCare

Een bevlogen verpleegkundige komt op een afgesproken moment bij u langs. Als het nodig is, biedt zij de medische zorg of de behandeling. Maar deze uren is zij er ook voor andere dingen. Bijvoorbeeld voor een goed gesprek, om even met uw kind te spelen of een stukje te gaan lopen. Uw mantelzorger of ouders/verzorgers kunnen even op adem komen en zelf dingen ondernemen.

Kosten en aanmelden

Deze zorg bieden wij in de regio's Utrecht, Amsterdam, Leiden, Rotterdam, Almere en Amersfoort. Bent u geen verwijzer? En wilt u thuisverpleging aanvragen bij ExpertCare voor u of voor uw kind? Dan kunt het aanvraagformulier invullen onder de knop 'zorg regelen'. Als u vragen heeft over het aanmelden, kunt u contact met ons opnemen. Samen bespreken wij wat de mogelijkheden zijn. Meer informatie over de kosten vindt u op de pagina 'kosten'.

Hoe kan ik me aanmelden?

We leggen in 3 simpele stappen uit hoe het aanmelden werkt.

1.

Aanvragen

U bespreekt met de behandelend arts in het ziekenhuis of u of uw kind in aanmerking komt voor blokzorg thuis. Is dat het geval? Dan vult u of de verpleegkundige het aanvraagformulier in onder het kopje ‘direct zorg regelen’.

2.

Zorgleefplan

Het is belangrijk dat iedereen zich prettig voelt bij de zorg. Daarom maakt ExpertCare samen met u en het gezin een zorgplan waarin alle hulpvragen en persoonlijke wensen worden meegenomen.

3.

Intakegesprek wijkteam

Tijdens onze eerste afspraak hebben wij een intakegesprek met u. Hierin vragen wij naar de wensen en behoefte van uw en het gezin. U krijgt daarna een map met alle informatie.

Direct zorg regelen

Regel de zorg direct of vraag advies of hulp bij het aanvragen van thuisverpleging voor kinderen en volwassenen.

Zorg regelen Een vraag stellen