Terug naar overzicht

Palliatieve begeleiding in Villa ExpertCare

Als uw kind levensbedreigend of ongeneeslijk ziek is, wilt u uw kind het liefst dichtbij u hebben in een vertrouwde omgeving. Bij ExpertCare kunnen wij veel kinderen thuis verplegen. Soms is dat helaas niet mogelijk, bijvoorbeeld omdat uw kind 24 uur per dag intensieve zorg nodig heeft. Speciaal voor deze kinderen bieden wij palliatieve zorg in Villa ExpertCare. Een fijne, huiselijke omgeving, waar u bij uw kind kunt zijn en waar uw kind ‘zo thuis mogelijk’ kan leven. In Villa ExpertCare zijn 24 uur per dag (kinder)verpleegkundigen en (ortho)pedagogische medewerkers aanwezig om de zorg te bieden die uw kind nodig heeft.

Palliatieve zorg in Villa ExpertCare

Kinderen van 0 tot en met 18 jaar die levensbedreigend of ongeneeslijk ziek zijn, kunnen bij Villa ExpertCare terecht voor palliatieve zorg. Bij ons krijgt uw kind de behandeling en begeleiding die nodig is. In deze moeilijke tijd is het belangrijk dat uw kind zoveel mogelijk zichzelf kan blijven. Wij kijken daarom altijd verder dan de lichamelijke klachten. De wensen en behoeften van uw kind staan bij ons centraal. Even lekker in de zon zitten, een spelletje spelen of een boekje lezen. Het kan allemaal. Ook voor u staan we klaar. Heeft u behoefte aan een luisterend oor of een goed gesprek? Wij luisteren graag en nemen de tijd. U kunt zoveel u wilt bij uw kind blijven. 

Ondanks dat uw kind niet thuis is, doen wij er alles aan om het leven van uw kind zo gewoon mogelijk door te laten gaan. Wij werken met een vast dagprogramma, waardoor uw kind rust en regelmaat krijgt..

Kosten en aanmelden

Bent u geen verwijzer? En wilt u zorg aanvragen bij Villa ExpertCare? Dan kunt het aanvraagformulier invullen onder de knop 'zorg regelen'. Als u vragen heeft over het aanmelden, kunt u contact met ons opnemen. Samen bespreken wij wat de mogelijkheden zijn. Meer informatie over de kosten vindt u op de pagina 'kosten'. Villa ExpertCare heeft locaties in Rijswijk, VleutenWaalre en Wezep.

Hoe kan ik mijn kind aanmelden?

We leggen in 3 simpele stappen uit hoe het aanmelden werkt.

1.

Aanvragen

U bespreekt met de behandelend arts in het ziekenhuis of uw kind in aanmerking komt voor palliatieve begeleiding in Villa ExpertCare. Is dat het geval? Dan vult u of de verpleegkundige het aanvraagformulier in onder de knop 'zorg regelen'.

2.

Zorgleefplan

Het is belangrijk dat iedereen zich prettig voelt bij de zorg. Daarom maakt ExpertCare, samen met u en het gezin een zorgplan waarin alle hulpvragen en persoonlijke wensen worden meegenomen.

3.

Intakegesprek wijkteam

Tijdens onze eerste afspraak houden wij een intakegesprek met u en uw kind. Hierin vragen wij naar zijn wensen en behoeften tijdens de zorg.

Hoe kan ik mijn kind aanmelden?

Regel de zorg direct of vraag advies of hulp bij het aanvragen van kinderverpleging in Villa ExpertCare.

Zorg regelen Een vraag stellen