Unable to render media.
Terug naar overzicht

Port-a-cath in Villa ExpertCare

Als uw kind erg ziek is en veel (vloeibare) medicijnen of vocht nodig heeft, is het vervelend als iedere keer een perifeer infuus moet worden geprikt. Door het vele prikken worden de bloedvaten dik en pijnlijk. Gelukkig is er tegenwoordig een systeem waardoor het niet meer nodig is om iedere keer in de ader prikken. Dit systeem heet een port-a-cath. Een verpleegkundige dient de medicijnen en/of het vocht toe en verzorgt de port-a-cath. Het liefst doen we dat bij u thuis. Maar als uw kind 24 uur per dag zorg nodig heeft, is dat helaas niet altijd mogelijk. Speciaal voor deze kinderen bieden wij verpleging en zorg rondom een port-a-cath in Villa ExpertCare.

Port-a-cath in Villa ExpertCare

Kinderen tussen de 0 en 18 jaar kunnen bij Villa ExpertCare terecht voor de zorg en verpleging rondom een port-a-cath. 24 uur per dag zijn er gespecialiseerd (kinder)verpleegkundigen aanwezig om de medicijnen of het vocht toe te dienen met behulp van de port-a-cath.Een port-a-cath bestaat uit een kastje met een siliconen opening en een slangetje en wordt onder de huid aangelegd. Dat vindt plaats in het ziekenhuis onder narcose. Als de verpleegkundige de vloeistof toedient, prikt zij door de huid en de siliconen opening heen in het kastje. Het kastje is verbonden met een bloedvat, waardoor de vloeistoffen heel makkelijk in de bloedvaten terecht komen. Als het nodig is, kan de verpleegkundige ook bloed afnemen via de port-a-cath.

Ondanks dat uw kind niet continu thuis verblijft, proberen wij het gewone leven zo veel mogelijk door te laten gaan. Wij leven volgens een vast dagschema, waardoor er regelmaat en rust is binnen Villa ExpertCare. Wij gebruiken spel en muziek om de ontwikkeling van uw kind tijdens het verblijf bij ons te bevorderen. En natuurlijk is er ook iedere dag genoeg tijd om te spelen in de gezellige woonkamer of in de tuin.

Kosten en aanmelden

Bent u geen verwijzer? En wilt u zorg aanvragen bij Villa ExpertCare? Dan kunt het aanvraagformulier invullen onder de knop 'zorg regelen'. Als u vragen heeft over het aanmelden, kunt u contact met ons opnemen. Samen bespreken wij wat de mogelijkheden zijn. Meer informatie over de kosten vindt u op de pagina 'kosten'. Villa ExpertCare heeft locaties in Rijswijk, VleutenWaalre en Wezep.

Hoe kan ik mijn kind aanmelden?

We leggen in 3 simpele stappen uit hoe het aanmelden werkt.

1.

Aanvragen

U bespreekt met de behandelend arts in het ziekenhuis of uw kind in aanmerking komt voor zorg en verpleging bij een port-a-cath in Villa ExpertCare. Is dat het geval? Dan vult u of de verpleegkundige het aanvraagformulier in onder de knop 'zorg regelen'.

2.

Zorgleefplan

Het is belangrijk dat iedereen zich prettig voelt bij de zorg. Daarom maakt ExpertCare, samen met u en het gezin een zorgplan waarin alle hulpvragen en persoonlijke wensen worden meegenomen.

3.

Intakegesprek

Tijdens onze eerste afspraak houden wij een intakegesprek met uw cliënt. Hierin vragen wij naar zijn wensen en behoeften tijdens de zorg.

Unable to render media.

Direct zorg regelen

Regel de zorg direct of vraag advies of hulp bij het aanvragen van kinderverpleging in Villa ExpertCare.

Zorg regelen Een vraag stellen