Terug naar overzicht

Observatieplekken

Soms heeft uw kind behoefte aan rust tussen verschillende behandelingen. Of er is tijdens een behandeling een moment van pauze nodig. Dit kan meestal in het ziekenhuis. Maar het is voor ieder kind beter om niet langer dan nodig in het ziekenhuis te verblijven. Uw kind kan dan terecht in een observatieplek van Villa ExpertCare. Gedurende een vooraf bepaalde periode bieden wij de zorg bij Villa ExpertCare en wij kunnen de observaties voortzetten. Villa ExpertCare is een veilige en huiselijke omgeving, waar zorg en verpleging 24 uur per dag om handen is. Onze gediplomeerde zorgmedewerkers en toegewijde vrijwilligers zetten zich iedere dag in om uw kind de zorg en aandacht te bieden die het nodig heeft.

Observatieplekken in Villa ExpertCare

Bij Villa ExpertCare kunnen kinderen tussen de 0 en 18 jaar tijdelijk verblijven in een observatieplek. Uw kind kan bijvoorbeeld bij ons terecht als uw kind:

  • uit het ziekenhuis is ontslagen, maar nog op een rustige plek aan moet sterken voordat hij/zij mag revalideren;
  • een ziekte of beperkingen heeft, maar nog niet helemaal duidelijk is wat er precies aan de hand is.
  • een pauze nodig heeft in de behandeling, maar uw kind is nog te ziek om thuis te zijn of de thuissituatie is nog niet optimaal voor de zorgvraag die uw kind heeft.

De observatieplekken zijn er niet alleen voor zieke kinderen. Wij vangen ook kinderen op die niet meer thuis kunnen wonen door de woonsituatie of die uit huis worden geplaatst door jeugdzorg. In principe verblijft uw kind voor een periode van 3 maanden op een observatieplek. Maar als een verblijf voor een langere periode nodig is, is kunnen we de periode met 3 maanden verlengen.

Wij vinden het belangrijk dat ook in Villa ExpertCare het dagelijks leven gewoon doorgaat. Wij leven volgens een dagschema, dat rust en regelmaat geeft voor uw kind. Wij eten bijvoorbeeld op vaste tijden en de kinderen gaan op vaste tijden naar bed. Om de ontwikkeling van uw kind te stimuleren, gebruiken wij spel, gebarentaal, pictogrammen en muziek. En naast al deze activiteiten is er natuurlijk tijd om heerlijk te spelen in de gezellige woonkamer of in de tuin.

Kosten en aanmelden

Bent u geen verwijzer? En wilt u zorg aanvragen bij Villa ExpertCare? Dan kunt het aanvraagformulier invullen onder de knop 'zorg regelen'. Als u vragen heeft over het aanmelden, kunt u contact met ons opnemen. Samen bespreken wij wat de mogelijkheden zijn. Meer informatie over de kosten vindt u op de pagina 'kosten'. Villa ExpertCare heeft locaties in Rijswijk, VleutenWaalre en Wezep.

Hoe kan ik mijn kind aanmelden?

We leggen in 3 simpele stappen uit hoe het aanmelden werkt.

1.

Aanvragen

U bespreekt met de behandelend arts in het ziekenhuis of met uw huisarts of uw kind in aanmerking komt voor een observatieplek in Villa ExpertCare. Is dat het geval? Dan vult u of de verpleegkundige het aanvraagformulier in onder het kopje ‘direct zorg regelen’.

2.

Zorgleefplan

Het is belangrijk dat iedereen zich prettig voelt bij de zorg. Daarom maakt ExpertCare, samen met u en het gezin een zorgplan waarin alle hulpvragen en persoonlijke wensen worden meegenomen.

3.

Intakegesprek

Tijdens onze eerste afspraak hebben wij een intakegesprek met u. Hierin vragen wij naar de wensen en behoefte van u en het gezin.

Direct zorg regelen

Regel de zorg direct of vraag advies of hulp bij het aanvragen van kinderverpleging in Villa ExpertCare.

Zorg regelen Een vraag stellen