Terug naar overzicht

Vedolizumab of Infliximab

 

Patiënten met een chronische darmontsteking (Inflammatory bowel disease) zoals Ziekte van Crohn (ZvC) en Colitis ulcerosa (CU), kunnen medicatie krijgen om de klachten te verminderen en symptomen onder controle te krijgen. 

Afhankelijk van de locatie, uitgebreidheid en ernst van de ontsteking, het verwachte beloop en de respons op eerdere medicatie, wordt de keus van de medicatie gemaakt.

Wanneer standaard medicatie onvoldoende respons geeft of er intolerantie voor conventionele therapieën optreed kan er gekozen worden voor Vedolizumab of  Infliximab. Persoonlijke ervaring, wijze van toediening, patiëntkarakteristieken en voorkeur zijn bepalend voor de keuze.  Via het infuus wordt dit door een  gespecialiseerde verpleegkundige van ExpertCare thuis ingebracht. De verpleegkundige blijft de gehele behandeling aanwezig om deze te monitoren.

Kosten en aanmelden

Bent u geen verwijzer? En wilt u thuisverpleging aanvragen bij ExpertCare voor uzelf? Dan kunt het aanvraagformulier invullen onder de knop 'zorg regelen'. Als u vragen heeft over het aanmelden, kunt u contact met ons opnemen. Samen bespreken wij wat de mogelijkheden zijn. Meer informatie over de kosten vindt u op de pagina 'kosten'.

De verpleegkundige heeft de tijd voor mij en ik zit ontspannen op de bank

De heer van Oostrum uit Lopik Lees meer

Hoe kan ik me aanmelden?

We leggen in 3 simpele stappen uit hoe het aanmelden werkt.

1.

Aanmelden

U bespreekt met de behandelend arts in het ziekenhuis of u/uw kind in aanmerking komt voor deze thuisbehandeling. Is dat het geval? Dan vult u of de verpleegkundige het aanvraagformulier in onder de knop 'zorg regelen'.

2.

Zorgleefplan

Het is belangrijk dat iedereen zich prettig voelt bij de zorg. Daarom maakt ExpertCare samen met u en het gezin een zorgplan waarin alle hulpvragen en persoonlijke wensen worden meegenomen.

3.

Intakegesprek wijkteam

Tijdens onze eerste afspraak hebben wij een intakegesprek met u. Hierin vragen wij naar de wensen en behoefte van uw en het gezin. U krijgt daarna een map met alle informatie.

"De verpleegkundige heeft de tijd voor mij en ik zit ontspannen op de bank" De heer van Oostrum uit Lopik Lees meer

Direct zorg regelen

Regel de zorg direct of vraag advies of hulp bij het aanvragen van thuisverpleging voor volwassenen.

Zorg regelen Een vraag stellen