Terug naar overzicht

Medisch kinderdagverblijf (MKD)

Kinderen die chronisch of ernstig ziek zijn, hebben vaak 24 uur per dag zorg nodig. Hierdoor kunnen zij vaak niet naar een gewoon kinderdagverblijf, maar moeten naar een speciaal kinderdagverblijf. Villa ExpertCare is een medisch kinderdagverblijf (MKD) en biedt in Rijswijk, Vleuten, Waalre en Wezep flexibele verpleegkundige kinderopvang. Ook als u buiten kantoortijden werkt, wij zijn flexibel ingesteld. U kunt uw kind per dagdeel bij ons laten verblijven, ook als dit dagdeel ’s avonds is of in het weekend of zelfs ’s nachts. Samen met u maken wij afspraken over wanneer u uw kind kunt brengen en ophalen. 

Flexibele verpleegkundige opvang bij medisch kinderdagverblijf Villa ExpertCare

Met heel ons hart bieden wij medische kinderopvang en deskundige zorg aan kinderen tussen de 0 en 18 jaar. Villa ExpertCare biedt een fijne en veilige plek. Omdat geen enkel kind hetzelfde is, maken wij samen met u individuele afspraken. Wij stemmen af welke verzorging uw kind nodig heeft en hoe uw kind zich het beste kan ontwikkelen. Voor ieder kind maken wij een individueel zorgplan. Ook stemmen wij de pedagogische begeleiding af op de behoeften van uw kind. Bij de zorg van uw kind werken verpleegkundigen en (ortho)pedagogisch medewerkers samen.

Uk en Puk

Binnen Villa ExpertCare werken we met de methode Uk en Puk. Dit is een VVE-gecertificeerd en een uniek totaalprogramma. Baby’s, dreumesen, peuters en kinderen worden actief gestimuleerd in het spelen, ontdekken en groeien. De getrainde pedagogisch medewerkers bieden de kinderen een manier om spelenderwijs en doelgericht te werken aan de brede ontwikkeling van de kinderen. We werken volgens een vast dagprogramma aan de volgende ontwikkelingsgebieden: de spraak-taal ontwikkeling, sociaal-emotionele, motorisch-zintuiglijke en de ontluikende rekenontwikkeling. Deze dagelijkse routines bieden de kinderen structuur, voorspelbaarheid en zekerheid. Er worden activiteiten aangeboden in grote en kleine groepen, maar ook individueel, aangepast aan de leeftijdsgroep en ontwikkelingsfase

Kosten en aanmelden

Bent u geen verwijzer? En wilt u zorg aanvragen bij Villa ExpertCare? Dan kunt het aanvraagformulier invullen onder de knop 'zorg regelen'. Als u vragen heeft over het aanmelden, kunt u contact met ons opnemen. Samen bespreken wij wat de mogelijkheden zijn. Meer informatie over de kosten vindt u op de pagina 'kosten'. MKD Villa ExpertCare heeft locaties in Rijswijk, VleutenWaalre en Wezep.

Hoe kan ik mijn kind aanmelden?

We leggen in 3 simpele stappen uit hoe het aanmelden werkt.

1.

Aanvragen

Als u uw kind wilt aanmelden voor flexibele verpleegkundige opvang bij Villa ExpertCare, vult u het aanvraagformulier in onder de knop 'zorg regelen'.

2.

Zorgleefplan

Het is belangrijk dat iedereen zich prettig voelt bij de zorg. Daarom maakt ExpertCare, samen met u en het gezin een zorgplan waarin alle hulpvragen en persoonlijke wensen worden meegenomen.

3.

Intakegesprek

Als u uw kind heeft aangemeld voor flexibele verpleegkundige opvang, houden wij een intakegesprek. Hierin vragen wij wat de wensen en behoeften zijn tijdens de zorg.

Direct zorg regelen

Regel de zorg direct of vraag advies of hulp bij het aanvragen van kinderverpleging in Villa ExpertCare.

Zorg regelen Een vraag stellen